Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SKOGSBÆRTERTE

Skogsbærterte med fyldig krem. Vakker og se på og fantastisk smakfull!

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Bakst, Dessert
Middels
4

Porsjoner

Skogsbærterte med fyldig krem. Vakker og se på og fantastisk smakfull!

100 g romtemperert smør
150 g hvetemel
65 g melis
3 g salt
25 g mandler eller 15 g mandelmel
2 små eggeplommer
av 1 lime
1 vaniljestang
1.5 dl fløte
2.5 ss Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
2.5 ss Olivenolje med sitron
1 stk pasjonsfrukt
Jordbær 
Bringebær 
Rips
Blåbær
1. 

Miks mandler og melis sammen i en food processor eller med stavmikser.


2. 

Bland inn romtemperert smør, hvetemel og salt.


3. 

Tilsett deretter eggeplommene, vaniljefrøene og limeskall.


4. 

Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.


5. 

Forvarm ovnen til 180 grader.


6. 

Kjevle deigen så tynn som mulig (cirka 3 mm tykk), mellom 2 ark bakepapir. Ha den over i formen.


7. 

Bruk en gaffel og stikk mange hull i tertebunnen.


8. 

Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.


9. 

Pisk opp fløte.


10. 

Bland Olivenolje med sitron med Pistasjkremen.


11. 

Tilsett den piskede fløten i Pistasjkremen og pisk raskt (litt om gangen).


12. 

Spre fløte- og pistasjblandingen over den ferdig stekte tertebunnen.


13. 

Ha pasjonsfrukt over kremen og dander med frukt som jordbær, rips, blåbær og bringebær.


14. 

Dryss melis over.


Tilberedning

1. 

Miks mandler og melis sammen i en food processor eller med stavmikser.


2. 

Bland inn romtemperert smør, hvetemel og salt.


3. 

Tilsett deretter eggeplommene, vaniljefrøene og limeskall.


4. 

Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.


5. 

Forvarm ovnen til 180 grader.


6. 

Kjevle deigen så tynn som mulig (cirka 3 mm tykk), mellom 2 ark bakepapir. Ha den over i formen.


7. 

Bruk en gaffel og stikk mange hull i tertebunnen.


8. 

Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.


9. 

Pisk opp fløte.


10. 

Bland Olivenolje med sitron med Pistasjkremen.


11. 

Tilsett den piskede fløten i Pistasjkremen og pisk raskt (litt om gangen).


12. 

Spre fløte- og pistasjblandingen over den ferdig stekte tertebunnen.


13. 

Ha pasjonsfrukt over kremen og dander med frukt som jordbær, rips, blåbær og bringebær.


14. 

Dryss melis over.


Ingridienser

100 g romtemperert smør
150 g hvetemel
65 g melis
3 g salt
25 g mandler eller 15 g mandelmel
2 små eggeplommer
av 1 lime
1 vaniljestang
1.5 dl fløte
2.5 ss Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
2.5 ss Olivenolje med sitron
1 stk pasjonsfrukt
Jordbær 
Bringebær 
Rips
Blåbær

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter