Skogsbærterte med fyldig krem. Vakker og se på og fantastisk smakfull!
Skogsbærterte med fyldig krem. Vakker og se på og fantastisk smakfull!
Miks mandler og melis sammen i en food processor eller med stavmikser.
Bland inn romtemperert smør, hvetemel og salt.
Tilsett deretter eggeplommene, vaniljefrøene og limeskall.
Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kjevle deigen så tynn som mulig (cirka 3 mm tykk), mellom 2 ark bakepapir. Ha den over i formen.
Bruk en gaffel og stikk mange hull i tertebunnen.
Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
Pisk opp fløte.
Bland Olivenolje med sitron med Pistasjkremen.
Tilsett den piskede fløten i Pistasjkremen og pisk raskt (litt om gangen).
Spre fløte- og pistasjblandingen over den ferdig stekte tertebunnen.
Ha pasjonsfrukt over kremen og dander med frukt som jordbær, rips, blåbær og bringebær.
Dryss melis over.
Tilberedning
Miks mandler og melis sammen i en food processor eller med stavmikser.
Bland inn romtemperert smør, hvetemel og salt.
Tilsett deretter eggeplommene, vaniljefrøene og limeskall.
Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kjevle deigen så tynn som mulig (cirka 3 mm tykk), mellom 2 ark bakepapir. Ha den over i formen.
Bruk en gaffel og stikk mange hull i tertebunnen.
Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
Pisk opp fløte.
Bland Olivenolje med sitron med Pistasjkremen.
Tilsett den piskede fløten i Pistasjkremen og pisk raskt (litt om gangen).
Spre fløte- og pistasjblandingen over den ferdig stekte tertebunnen.
Ha pasjonsfrukt over kremen og dander med frukt som jordbær, rips, blåbær og bringebær.
Dryss melis over.
Ingridienser