fbpx

SKOLEBOLLER MED PISTASJKREM

Disse skolebollene er herlig smakfulle med melis, pistasjkrem og crunch. Oppskriften er utviklet av Trond Vardehaug bak bloggen Godt Servert.
olivenlunden oppskrifter bakst skolebolle med pistasjkrem pistasjkrem
Forberedelsestid 2 timer 30 min
Koketid 15 min
Total tid 2 timer 45 min
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du Bakst

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

TILBEREDNING HVETEBOLLER 

  • Ha det tørre i bakebollen.
  • Tilsett melk og vann.
  • Deretter ha i smør som er kuttet i terninger.
  • La deigen stå og elte på lav hastighet i ca 25 minutter.
  • Deretter la den heve i bollen til dobbel størrelse, for så og slå den sammen igjen.
  • Bak ut deigen til boller, trykk dem flate, og ordne en grop i midten.
  • Pensle de med sammenpisket egg.
  • Hev til nesten dobbel størrelse (husk og dekk de til).
  • Stek på 200 grader til de er ferdig (ca 10-15 min).
  • Avkjøl på rist.

TILBEREDNING PISTASJKREM

  • Ha alt i en bolle.
  • Visp godt sammen.
  • Ha så i sprøytepose.
  • Sprøyt Pistasjkrem i midten av hvetebollen.
  • Ha på melis rundt, og strø over hakkede pistasjnøtter.

Ingredienser

Ingredienser
  

INGREDIENSER TIL BOLLER 

Tilberedning
 

TILBEREDNING HVETEBOLLER 

  • Ha det tørre i bakebollen.
  • Tilsett melk og vann.
  • Deretter ha i smør som er kuttet i terninger.
  • La deigen stå og elte på lav hastighet i ca 25 minutter.
  • Deretter la den heve i bollen til dobbel størrelse, for så og slå den sammen igjen.
  • Bak ut deigen til boller, trykk dem flate, og ordne en grop i midten.
  • Pensle de med sammenpisket egg.
  • Hev til nesten dobbel størrelse (husk og dekk de til).
  • Stek på 200 grader til de er ferdig (ca 10-15 min).
  • Avkjøl på rist.

TILBEREDNING PISTASJKREM

  • Ha alt i en bolle.
  • Visp godt sammen.
  • Ha så i sprøytepose.
  • Sprøyt Pistasjkrem i midten av hvetebollen.
  • Ha på melis rundt, og strø over hakkede pistasjnøtter.