Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SKREI MED KREMET GULROT

Nydelig middagsrett med skrei og kremet gulrot

Koketid Under 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Middels
4

Porsjoner

Nydelig middagsrett med skrei og kremet gulrot

2 ss Hverdagsolje
0.5 løk
0.5 fennikel
2 ss frisk ingefær
1 fedd hvitløk
6 gulrøtter
8 dl grønnsakskraft
saften av ½ lime
Olivenolje med chili
Balsamico med honning & ingefær
Urtesalt til fisk
Sort pepper
600 g skreiloins
2 ss grovt salt
50 g bacon
Hverdagsolje
Urtesalt til fisk
0.5 vårløk
0.5 rød paprika
2 gulrot
kjørvel
1. 

Kutt løk i tynne skiver. Sett til side


2. 

Finhakk hvitløk og ingefær. Sett til side


3. 

Kutt gulrøtter i tynne skiver


4. 

Bruk Hverdagsolje, og fres løk i en kjele til den blir blank


5. 

Tilsett hvitløk, ingefær og gulrøtter, og fortsett å frese på medium varme i 5- 6 minutter


6. 

Tilsett grønnsakskraften og la det småkoke i 15-20 minutter


7. 

Kjør det glatt og sett til side


8. 

Skjær skrei i porsjonsstykker og salt på begge sider


9. 

Etter 10 minutter, rens fisken under vann, sett den til side


10. 

Kutt bacon i små biter og stek det i en panne på medium varme. Sett til side


11. 

Ha 1 ss Hverdagsolje i en stekepanne og stek skreien på skinnsiden i 2-3 minutter


12. 

Snu fisken og stek igjen i 1-2 minutter


13. 

Kutt rød paprika i små terninger, og vårløk i små biter. Sett til side


14. 

Skrell gulrøttene og lag spagetti av dem med en mandolin eller en skarp kniv


15. 

Ha Balsamico med honning og ingefær over gulrøttene. Sett til side


16. 

Ha 1 ss Balsamico med honning og ingefær i en dyp tallerken og legg varm, kremet gulrot over


17. 

Legg fisken oppå den kremete gulroten


18. 

Dander med gulrotspaghetti og kjørvel over fisken


19. 

Dryss til slutt over paprika og vårløk og ringle over Olivenolje med chili


Tilberedning

1. 

Kutt løk i tynne skiver. Sett til side


2. 

Finhakk hvitløk og ingefær. Sett til side


3. 

Kutt gulrøtter i tynne skiver


4. 

Bruk Hverdagsolje, og fres løk i en kjele til den blir blank


5. 

Tilsett hvitløk, ingefær og gulrøtter, og fortsett å frese på medium varme i 5- 6 minutter


6. 

Tilsett grønnsakskraften og la det småkoke i 15-20 minutter


7. 

Kjør det glatt og sett til side


8. 

Skjær skrei i porsjonsstykker og salt på begge sider


9. 

Etter 10 minutter, rens fisken under vann, sett den til side


10. 

Kutt bacon i små biter og stek det i en panne på medium varme. Sett til side


11. 

Ha 1 ss Hverdagsolje i en stekepanne og stek skreien på skinnsiden i 2-3 minutter


12. 

Snu fisken og stek igjen i 1-2 minutter


13. 

Kutt rød paprika i små terninger, og vårløk i små biter. Sett til side


14. 

Skrell gulrøttene og lag spagetti av dem med en mandolin eller en skarp kniv


15. 

Ha Balsamico med honning og ingefær over gulrøttene. Sett til side


16. 

Ha 1 ss Balsamico med honning og ingefær i en dyp tallerken og legg varm, kremet gulrot over


17. 

Legg fisken oppå den kremete gulroten


18. 

Dander med gulrotspaghetti og kjørvel over fisken


19. 

Dryss til slutt over paprika og vårløk og ringle over Olivenolje med chili


Ingridienser

2 ss Hverdagsolje
0.5 løk
0.5 fennikel
2 ss frisk ingefær
1 fedd hvitløk
6 gulrøtter
8 dl grønnsakskraft
saften av ½ lime
Olivenolje med chili
Balsamico med honning & ingefær
Urtesalt til fisk
Sort pepper
600 g skreiloins
2 ss grovt salt
50 g bacon
Hverdagsolje
Urtesalt til fisk
0.5 vårløk
0.5 rød paprika
2 gulrot
kjørvel

Flere smaksrike

Oppskrifter