Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SKUMMET SKOGSOPP

Nyt høstens smaker i denne retten med råvarer direkte fra skogsturen

Koketid Under 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middels
4

Porsjoner

Nyt høstens smaker i denne retten med råvarer direkte fra skogsturen

2 steinsopp
4 aromasopp
2 sjampinjonger
6 kantareller
1 pastinakk
1 kålrotskive
1 sellerirot
1 hvitløksfedd
Trøffelsalt
Balsamico med hvit trøffel
1 timianstilk
Saus
steinsopprester fra garnityren
1 neve kantareller
3 sjampinjonger
1 nevte soppblanding
2 sjalottløk
3 laurbærblader
5 dl eplejuice
5 dl hvitvin
0.5 l fløte
0.5 l melk
4 ss Hverdagsolje
2 ss smør
Trøffelsalt
Olivenolje med hvit trøffel
1. 

Finhakk hvitløken og fjern bladene fra timianstilken


2. 

Vask stein- og aromasoppen og del de i 4. Del kantarellene og sjampinjongen i 2


3. 

Skrell rotgrønnsakene og pastinakken og skjær de i 4. Del kålrotskiven og selleriroten i 4. Forvell rotgrønnsakene


4. 

Fres den finhakkede hvitløken i en middels varm panne i 1 minutt, deretter tilsett all soppen og timianen med 1 ss Hverdagsolje og 1 ss smør og stek i knappe 30 sekunder


5. 

Varm opp rotgrønnsakene med soppen i 1 til 2 minutter på middels varme


6. 

Vask og skjær soppen i grove biter


7. 

Finhakk sjalottløken og fres de i en stekepanne med 2 ss Hverdagsolje og 1 ss smør, før du tilsetter all soppen. Stek på middels varme i 5 minutter


8. 

Tilsett hvitvinen og laurbærbladene og la det småkoke i 3 minutter


9. 

Tilsett melk og fløte og la det fortsette å småkoke i 20 minutter


10. 

Når sausen er ferdigkokt, kjør den glatt og sil


11. 

Fordel garnityren, all soppen og rotgrønnsakene i 4 dype tallerkener


12. 

Ringle 1 ss Balsamico med hvit trøffel over hver porsjon


13. 

Varm opp sausen og miks den på nytt med en stavmikser for å få mest mulig skum. Fordel det så over hver tallerken


14. 

Før servering, ringle 1 ts Olivenolje med hvit trøffel over


Tilberedning

1. 

Finhakk hvitløken og fjern bladene fra timianstilken


2. 

Vask stein- og aromasoppen og del de i 4. Del kantarellene og sjampinjongen i 2


3. 

Skrell rotgrønnsakene og pastinakken og skjær de i 4. Del kålrotskiven og selleriroten i 4. Forvell rotgrønnsakene


4. 

Fres den finhakkede hvitløken i en middels varm panne i 1 minutt, deretter tilsett all soppen og timianen med 1 ss Hverdagsolje og 1 ss smør og stek i knappe 30 sekunder


5. 

Varm opp rotgrønnsakene med soppen i 1 til 2 minutter på middels varme


6. 

Vask og skjær soppen i grove biter


7. 

Finhakk sjalottløken og fres de i en stekepanne med 2 ss Hverdagsolje og 1 ss smør, før du tilsetter all soppen. Stek på middels varme i 5 minutter


8. 

Tilsett hvitvinen og laurbærbladene og la det småkoke i 3 minutter


9. 

Tilsett melk og fløte og la det fortsette å småkoke i 20 minutter


10. 

Når sausen er ferdigkokt, kjør den glatt og sil


11. 

Fordel garnityren, all soppen og rotgrønnsakene i 4 dype tallerkener


12. 

Ringle 1 ss Balsamico med hvit trøffel over hver porsjon


13. 

Varm opp sausen og miks den på nytt med en stavmikser for å få mest mulig skum. Fordel det så over hver tallerken


14. 

Før servering, ringle 1 ts Olivenolje med hvit trøffel over


Ingridienser

2 steinsopp
4 aromasopp
2 sjampinjonger
6 kantareller
1 pastinakk
1 kålrotskive
1 sellerirot
1 hvitløksfedd
Trøffelsalt
Balsamico med hvit trøffel
1 timianstilk
Saus
steinsopprester fra garnityren
1 neve kantareller
3 sjampinjonger
1 nevte soppblanding
2 sjalottløk
3 laurbærblader
5 dl eplejuice
5 dl hvitvin
0.5 l fløte
0.5 l melk
4 ss Hverdagsolje
2 ss smør
Trøffelsalt
Olivenolje med hvit trøffel

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter