Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

STEKT SQUASH-SALAT

Lun salat med squash. Perfekt for høsten

Koketid Under 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Salat
Enkel
4

Porsjoner

Lun salat med squash. Perfekt for høsten

2 stk squash
3 ss Hverdagsolje
2 ss flytende Acacia honning
0.5 ts Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter
200 g kremet chevre
3 ss vann
0.5 stk sitron – saften og skallet
1 fedd hvitløk
1 pose ruccola
3 ss Basilikumolje
2 ss Granateplebalsamico
3 klyper Urtesalt til salat & pasta
Sort pepper
1 ss sesamfrø
50 g pistasjnøtter - grovhakket
Friske urter som basilikum, mynte eller gressløk ….
1. 

Forvarm ovnen til 180 grader


2. 

Lag tynne skiver av squash, bruk gjerne en ostehøvel


3. 

Dekk et stekebrett med bakepapir eller med en stekematte


4. 

Sett sammen salaten på stekebrettet: begynn med ett lag med tynne squash-skiver, dryss over litt Kryddermiks og ringle over flytende honning og Hverdagsolje. Gjenta samme prosess til all squashen er plassert på brettet


5. 

Stek i 12-15 minutter


6. 

Bland sammen chevre, raspet hvitløk, vann, 1 ss Basilikumolje, sitronskall og sitronsaft i en liten bolle. Sett til side


7. 

Lag dressing av 2 ss Basilikumolje, 2 ss Granateplebalsamico, Urtesalt til salat og pasta og nykvernet sort pepper


8. 

Servering: Anrett ruccola på et fat, ha over den stekte squash-salaten, fordel ostekrem over og dryss over sesamfrø og pistasjnøtter


9. 

Til slutt ringle over dressingen. Pynt med friske urter


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 180 grader


2. 

Lag tynne skiver av squash, bruk gjerne en ostehøvel


3. 

Dekk et stekebrett med bakepapir eller med en stekematte


4. 

Sett sammen salaten på stekebrettet: begynn med ett lag med tynne squash-skiver, dryss over litt Kryddermiks og ringle over flytende honning og Hverdagsolje. Gjenta samme prosess til all squashen er plassert på brettet


5. 

Stek i 12-15 minutter


6. 

Bland sammen chevre, raspet hvitløk, vann, 1 ss Basilikumolje, sitronskall og sitronsaft i en liten bolle. Sett til side


7. 

Lag dressing av 2 ss Basilikumolje, 2 ss Granateplebalsamico, Urtesalt til salat og pasta og nykvernet sort pepper


8. 

Servering: Anrett ruccola på et fat, ha over den stekte squash-salaten, fordel ostekrem over og dryss over sesamfrø og pistasjnøtter


9. 

Til slutt ringle over dressingen. Pynt med friske urter


Ingridienser

2 stk squash
3 ss Hverdagsolje
2 ss flytende Acacia honning
0.5 ts Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter
200 g kremet chevre
3 ss vann
0.5 stk sitron – saften og skallet
1 fedd hvitløk
1 pose ruccola
3 ss Basilikumolje
2 ss Granateplebalsamico
3 klyper Urtesalt til salat & pasta
Sort pepper
1 ss sesamfrø
50 g pistasjnøtter - grovhakket
Friske urter som basilikum, mynte eller gressløk ….

Flere smaksrike

Oppskrifter