Tilberedning
- Bland nøttene sammen med Julebalsamico i en bolle.
- Tilsett 1-2 små ts Havsalt fra Camargue.
- La nøttene marinere ca 1 time.
- Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir.
- Stek på 200 grader i omtrent 10 minutter, vend underveis. Deretter la dem hvile i 30 minutter.
- Knus nøttene grovt i en kjøkkenmikser, sett dem så til side.
- Skrell eplene og del de i terninger.
- Tilsett 4 ss Eplebalsamico sammen med epleterningene og la dem marinere i minst 1 time.
- Lag appelsinjuice. Sett så til side.
- Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med Hverdagsolje og stek dem til de blir gyldne.
- Tilsett Eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det koke til det blir en kompott.
- Tilsett 2 ts Kastanjehonning i slutten av kokingen og smak til med muskatnøtt. Sett til side og la eplekompotten avkjøles.
- Del det tørre i brødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmikser til det blir finsmulet.
- Tørrstek brødsmulene til de får en lys gyllen farge.
- Bland sammen Sitronolje med Pistasjkrem og vend inn i pisket fløte.
- Lag tilslørte bondepiker lagvis i serveringsglass: brød, karamelliserte nøtter, eplekompott, kremfløte med Pistasjkrem og tilslutt topp med et lett dryss av brød og karamelliserte nøtter.
Ingredienser
- 0,25 dl Julebalsamico* *eller 12 års lagret balsamico 250ml
- 90 g blanding av pistasjnøtter, mandler og hasselnøtter
- 1 ts Havsalt fra Camargue
- 12 røde epler
- 6 ss Eplebalsamico
- 4 appelsiner
- 2 ts Kastanjehonning
- 500 g tørt brød* *For en glutenfri variant, erstatt brød med mer nøtteblanding.
- 1 ts revet muskatnøtt
- Hverdagsolje
- 1,5 dl fløte
- 2,5 ss Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
- 2,5 ss Sitronolje
Tilberedning
- Bland nøttene sammen med Julebalsamico i en bolle.
- Tilsett 1-2 små ts Havsalt fra Camargue.
- La nøttene marinere ca 1 time.
- Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir.
- Stek på 200 grader i omtrent 10 minutter, vend underveis. Deretter la dem hvile i 30 minutter.
- Knus nøttene grovt i en kjøkkenmikser, sett dem så til side.
- Skrell eplene og del de i terninger.
- Tilsett 4 ss Eplebalsamico sammen med epleterningene og la dem marinere i minst 1 time.
- Lag appelsinjuice. Sett så til side.
- Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med Hverdagsolje og stek dem til de blir gyldne.
- Tilsett Eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det koke til det blir en kompott.
- Tilsett 2 ts Kastanjehonning i slutten av kokingen og smak til med muskatnøtt. Sett til side og la eplekompotten avkjøles.
- Del det tørre i brødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmikser til det blir finsmulet.
- Tørrstek brødsmulene til de får en lys gyllen farge.
- Bland sammen Sitronolje med Pistasjkrem og vend inn i pisket fløte.
- Lag tilslørte bondepiker lagvis i serveringsglass: brød, karamelliserte nøtter, eplekompott, kremfløte med Pistasjkrem og tilslutt topp med et lett dryss av brød og karamelliserte nøtter.