fbpx

TILSLØRTE BONDEPIKER MED PISTASJKREM OG EPLEBALSAMICO

Tilslørte bondepiker er en klassisk norsk dessert som vi har gjort en liten vri på. Denne varianten med Pistasjkrem og Eplebalsamico vil garantert imponere gjestene!
olivenlunden oppskrifter dessert tilslorte bondepiker med pistasjkrem eplebalsamico havsalt
Forberedelsestid 1 hr
Koketid 1 hr
Total tid 2 timer
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du Dessert, Jul

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Bland nøttene sammen med Julebalsamico i en bolle.
  • Tilsett 1-2 små ts Havsalt fra Camargue.
  • La nøttene marinere ca 1 time.
  • Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir.
  • Stek på 200 grader i omtrent 10 minutter, vend underveis. Deretter la dem hvile i 30 minutter.
  • Knus nøttene grovt i en kjøkkenmikser, sett dem så til side.
  • Skrell eplene og del de i terninger.
  • Tilsett 4 ss Eplebalsamico sammen med epleterningene og la dem marinere i minst 1 time.
  • Lag appelsinjuice. Sett så til side.
  • Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med Hverdagsolje og stek dem til de blir gyldne.
  • Tilsett Eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det koke til det blir en kompott. 
  • Tilsett 2 ts Kastanjehonning i slutten av kokingen og smak til med muskatnøtt. Sett til side og la eplekompotten avkjøles.
  • Del det tørre i brødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmikser til det blir finsmulet.
  • Tørrstek brødsmulene til de får en lys gyllen farge.
  • Bland sammen Sitronolje med Pistasjkrem og vend inn i pisket fløte. 
  • Lag tilslørte bondepiker lagvis i serveringsglass: brød, karamelliserte nøtter, eplekompott, kremfløte med Pistasjkrem og tilslutt topp med et lett dryss av brød og karamelliserte nøtter.

Ingredienser

Ingredienser
  

Tilberedning
 

  • Bland nøttene sammen med Julebalsamico i en bolle.
  • Tilsett 1-2 små ts Havsalt fra Camargue.
  • La nøttene marinere ca 1 time.
  • Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir.
  • Stek på 200 grader i omtrent 10 minutter, vend underveis. Deretter la dem hvile i 30 minutter.
  • Knus nøttene grovt i en kjøkkenmikser, sett dem så til side.
  • Skrell eplene og del de i terninger.
  • Tilsett 4 ss Eplebalsamico sammen med epleterningene og la dem marinere i minst 1 time.
  • Lag appelsinjuice. Sett så til side.
  • Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med Hverdagsolje og stek dem til de blir gyldne.
  • Tilsett Eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det koke til det blir en kompott. 
  • Tilsett 2 ts Kastanjehonning i slutten av kokingen og smak til med muskatnøtt. Sett til side og la eplekompotten avkjøles.
  • Del det tørre i brødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmikser til det blir finsmulet.
  • Tørrstek brødsmulene til de får en lys gyllen farge.
  • Bland sammen Sitronolje med Pistasjkrem og vend inn i pisket fløte. 
  • Lag tilslørte bondepiker lagvis i serveringsglass: brød, karamelliserte nøtter, eplekompott, kremfløte med Pistasjkrem og tilslutt topp med et lett dryss av brød og karamelliserte nøtter.