Tilberedning
- Bland nøttene sammen med julebalsamico i en bolle og tilsett 1-2 små ts havsalt fra Camargue. La nøttene marinere ca 1 time
- Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir og stek på 200 grader i omtrent 10 minutter, vend underveis. Deretter la dem hvile i 30 minutter
- Knus nøttene grovt i en kjøkkenmikser, sett dem så til side
- Skrell eplene og del de i terninger. Tilsett 4 ss eplebalsamico sammen med epleterningene og la dem marinere i minst 1 time
- Lag appelsinjuice. Sett så til side.
- Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med hverdagsolje og stek dem til de blir gylne
- Tilsett eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det koke til det blir en kompott
- Tilsett 4 ts honning i slutten av kokingen og smak til med muskatnøtt. Sett til side og la eplekompotten avkjøles
- Del det tørre i brødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmikser til det blir finsmulet. Tørrstek brødsmulene til de får en lys gyllen farge
- Bland sammen sitronolje med pistasjkrem og vend inn i pisket fløte
- Lag tilslørte bondepiker lagvis i serveringsglass: brød, karamelliserte nøtter, eplekompott, kremfløte med pistasjkrem og tilslutt topp med et lett dryss av brød og karamelliserte nøtter
Notes
*For en glutenfri variant, erstatt brød med mer nøtteblanding
Ingredienser
- 0,25 dl Julebalsamico
- 90 g blanding av pistasjnøtter, mandler og hasselnøtter
- 1 ts Havsalt fra Camargue
- 12 stk røde epler
- 6 ss Eplebalsamico
- 4 stk appelsiner
- 4 ts Akasiehonning
- 500 g tørt brød*
- 1 ts revet muskatnøtt
- Hverdagsolje
- 1,5 dl fløte
- 2,5 dl Pistasjkrem m/ olivenolje og ristede pistasjnøtter
- 2,5 ss Grønn sitronolje
Tilberedning
- Bland nøttene sammen med julebalsamico i en bolle og tilsett 1-2 små ts havsalt fra Camargue. La nøttene marinere ca 1 time
- Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir og stek på 200 grader i omtrent 10 minutter, vend underveis. Deretter la dem hvile i 30 minutter
- Knus nøttene grovt i en kjøkkenmikser, sett dem så til side
- Skrell eplene og del de i terninger. Tilsett 4 ss eplebalsamico sammen med epleterningene og la dem marinere i minst 1 time
- Lag appelsinjuice. Sett så til side.
- Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med hverdagsolje og stek dem til de blir gylne
- Tilsett eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det koke til det blir en kompott
- Tilsett 4 ts honning i slutten av kokingen og smak til med muskatnøtt. Sett til side og la eplekompotten avkjøles
- Del det tørre i brødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmikser til det blir finsmulet. Tørrstek brødsmulene til de får en lys gyllen farge
- Bland sammen sitronolje med pistasjkrem og vend inn i pisket fløte
- Lag tilslørte bondepiker lagvis i serveringsglass: brød, karamelliserte nøtter, eplekompott, kremfløte med pistasjkrem og tilslutt topp med et lett dryss av brød og karamelliserte nøtter
Notes
*For en glutenfri variant, erstatt brød med mer nøtteblanding