TOMATRISOTTO MED TALEGGIO OG BASILIKUM
Denne oppskriften, utarbeidet av Juliesmatblogg, inneholder masse av to av hennes favoritter; ost og tomat! I tillegg til de soltørkede tomatene som er i risottoen fra før, har hun brukt semitørkede cherrytomater i olje som gir en ekstra god smak. Topp risottoen med basilikum og drøm om sommeren
Tilberedning
- Start med å varme opp kraft - her kan du bruke enten grønnsakskraft, kyllingkraft, buljong eller vann! Hold det varmt.
- Finhakk sjalottløk, fennikel, hvitløk og ansjosfileter. Det kommer ikke til å smake fishy av ansjosen, de er bare med på å gi en rik umamismak!
- Finhakk sjalottløk, fennikel, hvitløk og ansjosfileter. Det kommer ikke til å smake fishy av ansjosen, de er bare med på å gi en rik umamismak!
- Finn frem en stor stekepanne, eventuelt en stor tykkbunnet gryte. Sett på middels-høy varme og tilsett olivenolje. Surr grønnsakene til de er myke og blanke, ca 5 minutter.
- Tilsett risottorisen, bland sammen og la det frese et minutt. Tilsett tomat- & basilikumbalsamico og la det koke inn.
- Skru ned varmen litt, middels temperatur. Tilsett en øse av den varme kraften/vannet. Bland sammen og la det koke inn før du tilsetter en øse til. Fortsett med dette i ca 20 minutter. Risen skal fortsatt ha litt tygg, og risottoen skal være ganske løs.
- Tilsett taleggio i skiver/terninger og revet parmesan. Rør inn til en kremet saus. Skru ned temperaturen helt. Tilsett soltørkede cherrytomater. Smak til med salt og pepper til slutt.
- Lag en enkel basilikumolje til topping. Ha basilikumblader i en liten foodprocessor eller blender. Tilsett mild olivenolje (eller bruk oljen fra tomatene!) og kjør sammen.
- Server tomatrisottoen i dype tallerkener og ringle litt basilikumolje på toppen!
Ingredienser
- 12 dl kraft/vann
- 1 stk sjalottløk
- 1 stk liten fennikel
- 2 fedd hvitløk
- 3 stk ansjosfileter
- 3 ss Liá olivenolje eller annen mild olivenolje
- 1 pakke Risotto med tomat & basilikum
- 2 ss Tomat- & basilikumbalsamico
- 50 g taleggio
- 50 g Parmesan
- ½ glass Sherrytomater med olivenolje
- Salt og pepper - smak til
- ½ potte frisk basilikum
- ½ dl Liá olivenolje eller annen mild olivenolje
Tilberedning
- Start med å varme opp kraft - her kan du bruke enten grønnsakskraft, kyllingkraft, buljong eller vann! Hold det varmt.
- Finhakk sjalottløk, fennikel, hvitløk og ansjosfileter. Det kommer ikke til å smake fishy av ansjosen, de er bare med på å gi en rik umamismak!
- Finhakk sjalottløk, fennikel, hvitløk og ansjosfileter. Det kommer ikke til å smake fishy av ansjosen, de er bare med på å gi en rik umamismak!
- Finn frem en stor stekepanne, eventuelt en stor tykkbunnet gryte. Sett på middels-høy varme og tilsett olivenolje. Surr grønnsakene til de er myke og blanke, ca 5 minutter.
- Tilsett risottorisen, bland sammen og la det frese et minutt. Tilsett tomat- & basilikumbalsamico og la det koke inn.
- Skru ned varmen litt, middels temperatur. Tilsett en øse av den varme kraften/vannet. Bland sammen og la det koke inn før du tilsetter en øse til. Fortsett med dette i ca 20 minutter. Risen skal fortsatt ha litt tygg, og risottoen skal være ganske løs.
- Tilsett taleggio i skiver/terninger og revet parmesan. Rør inn til en kremet saus. Skru ned temperaturen helt. Tilsett soltørkede cherrytomater. Smak til med salt og pepper til slutt.
- Lag en enkel basilikumolje til topping. Ha basilikumblader i en liten foodprocessor eller blender. Tilsett mild olivenolje (eller bruk oljen fra tomatene!) og kjør sammen.
- Server tomatrisottoen i dype tallerkener og ringle litt basilikumolje på toppen!