Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

TOMATRISOTTO MED OVNSSTEKTE TOMATER

Tomatrisotto toppet med ovnsstekte tomater og basilikum. Oppskrift utviklet av Aicha Bouhlou.

Totaltid: 45 minutter
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag, Olivenlunden 1830 x Aicha Bouhlou
Middels
4

Porsjoner

Tomatrisotto toppet med ovnsstekte tomater og basilikum. Oppskrift utviklet av Aicha Bouhlou.

700 g

cherrytomater, delt i i to

3 ss

Urtepreget Grand Cru olivenolje

1 ts

Urtesalt til salat & pasta

1 klype

sukker

pepper

2 ss

Solbærbalsamico

1 pakke

Risotto med tomat & basilikum

1 ss

Hverdagsolje

1.9 dl

eplejuice

8 dl

grønnsakskraft/buljong

2 ss

smør

50 g

Parmesan, revet

pepper

salt

1 neve

basilikum

1. 

Forvarm ovnen til 120 °C.


2. 

Del tomatene i to og legg dem i en ildfast form eller på et stekebrett. Dryss over urtesalt, sukker, og pepper. Drypp over urtepreget Grand Cru olivenolje og vend rundt på tomatene.


3. 

Stek tomatene i ca. 20 -30 minutter. Drypp Solbærbalsamico over de ferdigstekte tomatene. (Har man god tid, kan tomatene steke opp til en time lengre for enda mer intens smak.)


4. 

Kok opp grønnsakkraften/buljongen og hold den varm hele tiden.


5. 

Varm hverdagsolje i en tykkbunnet kjele eller stor stekepanne, tilsett tomatrisotto og rør godt. Når risen er blank, heller du i eplejuice og fortsetter å røre. La juicen koke helt inn.


6. 

Tilsett litt kraft/buljong, en øse om gangen mens du rører. Hver øse buljong må koke inn før du tilsetter en ny øse. Forsett å spe med buljong til risen er &quot,al dente&quot,, men fortsatt har noe tyggemotstand og væske igjen.


7. 

Tilsett parmesanen og smør og smak til med salt og pepper.


8. 

Server risotto toppet med de ovnsstekte tomatene og revet basilikum.


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 120 °C.


2. 

Del tomatene i to og legg dem i en ildfast form eller på et stekebrett. Dryss over urtesalt, sukker, og pepper. Drypp over urtepreget Grand Cru olivenolje og vend rundt på tomatene.


3. 

Stek tomatene i ca. 20 -30 minutter. Drypp Solbærbalsamico over de ferdigstekte tomatene. (Har man god tid, kan tomatene steke opp til en time lengre for enda mer intens smak.)


4. 

Kok opp grønnsakkraften/buljongen og hold den varm hele tiden.


5. 

Varm hverdagsolje i en tykkbunnet kjele eller stor stekepanne, tilsett tomatrisotto og rør godt. Når risen er blank, heller du i eplejuice og fortsetter å røre. La juicen koke helt inn.


6. 

Tilsett litt kraft/buljong, en øse om gangen mens du rører. Hver øse buljong må koke inn før du tilsetter en ny øse. Forsett å spe med buljong til risen er &quot,al dente&quot,, men fortsatt har noe tyggemotstand og væske igjen.


7. 

Tilsett parmesanen og smør og smak til med salt og pepper.


8. 

Server risotto toppet med de ovnsstekte tomatene og revet basilikum.


Ingridienser

700 g

cherrytomater, delt i i to

3 ss

Urtepreget Grand Cru olivenolje

1 ts

Urtesalt til salat & pasta

1 klype

sukker

pepper

2 ss

Solbærbalsamico

1 pakke

Risotto med tomat & basilikum

1 ss

Hverdagsolje

1.9 dl

eplejuice

8 dl

grønnsakskraft/buljong

2 ss

smør

50 g

Parmesan, revet

pepper

salt

1 neve

basilikum

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter