Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

TRØFFELRISOTTO MED GRESSKAR OG SALVIE

Den perfekte høstmatretten, trøffelrisotto med stekt gresskar og salvie. En veldig god smakskombinasjon!

Koketid 1.5 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Enkel
4

Porsjoner

Den perfekte høstmatretten, trøffelrisotto med stekt gresskar og salvie. En veldig god smakskombinasjon!

200 g

gresskar: hokaido eller flaskegresskar

6 ss

Høstolje, eller annen balansert til intens olivenolje

2 håndfuller

salvieblader

salt og pepper

1 I

kraft eller vann

1

stor sjalottløk

2 fedd

hvitløk

1 pose

Risotto med sort trøffel

1 ss

sherryeddik

1 ss

smør

50 g

parmesan

0.5

sitron

1. 

Forvarm ovnen til 220 grader varmluft


2. 

Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Del i skiver og så i terninger. Du trenger ikke fjerne skallet. Spre gresskaret utover et stekebrett og fordel 2 ss Høstolje, en håndfull finhakkede salvieblader, salt og pepper. Bland sammen. Stek i 30-40 minutter, eller til de har fått en god stekeskorpe og er møre inni


3. 

Kok opp kraft eller vann i en liten kjele. Hold det varmt. Det er buljong i risottoen så det er ikke høyst nødvendig å bruke kraft, men dersom du har en usaltet grønnsak- eller kjøttkraft kan det gjerne brukes!


4. 

Varm 2 ss Høstolje i en stekepanne eller stor gryte på medium temperatur. Finhakk sjalottløk og hvitløk, surr dette i oljen til det er mykt og blankt. Pass på så det ikke brunes


5. 

Ha Risotto med sort trøffel over i pannen og bland godt med oljen. La det frese i 1-2 minutter, før du heller på en klunk sherryeddik


6. 

Øs litt kraft eller vann over risen. La det koke helt inn før du tilsetter mer. Det tar 17-20 minutter før alt er absorbert. Jeg foretrekker en løsere risotto, så jeg tilsetter litt mer væske enn det som står på posen


7. 

Når all væsken er kokt inn må du smake om risottoen er kokt. Den kan gjerne være litt “al dente”. Synes du risen er for hard kan du koke inn en øse til med vann


8. 

Til slutt rører du inn smør og parmesan. Smak til med sitronsaft, salt og pepper


9. 

I en annen stekepanne varmer du opp 2 ss Høstolje (evt Hverdagsolje) til medium temperatur. Legg salvieblader i pannen og la dem sprøstekes, 1-2 minutter. Legg salviebladene over på tørkepapir for å renne av seg


10. 

Dander risotto i dype tallerkener, og topp med gresskar og sprøstekte salvieblader


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 220 grader varmluft


2. 

Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Del i skiver og så i terninger. Du trenger ikke fjerne skallet. Spre gresskaret utover et stekebrett og fordel 2 ss Høstolje, en håndfull finhakkede salvieblader, salt og pepper. Bland sammen. Stek i 30-40 minutter, eller til de har fått en god stekeskorpe og er møre inni


3. 

Kok opp kraft eller vann i en liten kjele. Hold det varmt. Det er buljong i risottoen så det er ikke høyst nødvendig å bruke kraft, men dersom du har en usaltet grønnsak- eller kjøttkraft kan det gjerne brukes!


4. 

Varm 2 ss Høstolje i en stekepanne eller stor gryte på medium temperatur. Finhakk sjalottløk og hvitløk, surr dette i oljen til det er mykt og blankt. Pass på så det ikke brunes


5. 

Ha Risotto med sort trøffel over i pannen og bland godt med oljen. La det frese i 1-2 minutter, før du heller på en klunk sherryeddik


6. 

Øs litt kraft eller vann over risen. La det koke helt inn før du tilsetter mer. Det tar 17-20 minutter før alt er absorbert. Jeg foretrekker en løsere risotto, så jeg tilsetter litt mer væske enn det som står på posen


7. 

Når all væsken er kokt inn må du smake om risottoen er kokt. Den kan gjerne være litt “al dente”. Synes du risen er for hard kan du koke inn en øse til med vann


8. 

Til slutt rører du inn smør og parmesan. Smak til med sitronsaft, salt og pepper


9. 

I en annen stekepanne varmer du opp 2 ss Høstolje (evt Hverdagsolje) til medium temperatur. Legg salvieblader i pannen og la dem sprøstekes, 1-2 minutter. Legg salviebladene over på tørkepapir for å renne av seg


10. 

Dander risotto i dype tallerkener, og topp med gresskar og sprøstekte salvieblader


Ingridienser

200 g

gresskar: hokaido eller flaskegresskar

6 ss

Høstolje, eller annen balansert til intens olivenolje

2 håndfuller

salvieblader

salt og pepper

1 I

kraft eller vann

1

stor sjalottløk

2 fedd

hvitløk

1 pose

Risotto med sort trøffel

1 ss

sherryeddik

1 ss

smør

50 g

parmesan

0.5

sitron

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter