Tilberedning
TILBEREDNING VILTKJØTT
- Brun viltkjøttet lett i en stekepanne med 1-2 ss hverdagsolje
- Dryss over havsalt fra Camargue og ha kjøttet i en stekepose med olivenolje, julebalsamico og timian. Lukk posen
- La kjøttet marinere 12 timer i kjøleskapet eller 4 timer i romtemperatur
- Forvarm ovnen til 100 grader
- Stek kjøttet med marinaden. Bruk steketermometer og stek til kjernetemperaturen på kjøttet er 60 grader
- La kjøttet få hvile 10 minutter før servering
- Dander tallerkenen med viltkjøtt og gratinerte poteter
- Smak til med havsalt og nykvernet pepper
TILBEREDNING FLØTEGRATINERTE POTETER MED TRØFFEL
- Skrell og hakk hvitløksfedd
- Vask og skrell poteter. Kutt potetene i tynne skiver, cirka 3 mm
- Ha potetene i en kasserolle og tilsett kald melk
- Varm opp melken med poteter til kokepunktet og tilsett hvitløk, timian, og laurbærblad. Smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper
- Rør forsiktig og kok i 40 minutter på svak varme. La det så trekke i 10 minutter med lokk
- Forvarme ovnen 200 grader
- Sil potetene fra melken. Sett melken til side
- Bland 2 ss trøffelolje og 2 ss trøffelbalsamico med creme fraiche
- Dekk bunnen av en smurt ildfast form med poteter og ha lagvis poteter og trøffel/creme fraiche
- Hell aromatisert melk over poteter til 2 cm fra kanten av den ildfaste formen
- Stek i cirka 20 minutter til den er gratinert
- Dryss godt over med nykvernet rødt phu quoc pepper. Server
Ingredienser
INGREDIENSER VILTKJØTT
INGREDIENSER FLØTEGRATINERTE POTETER
- 2 kg poteter
- 1 l helmelk
- 1 fedd hvitløk
- 1 stilk timian
- 1 stk laurbærblad
- Trøffelsalt
- Trøffelolje
- Trøffelbalsamico
- nykvernet Rødt Phu Quoc Pepper
- 50 cl creme fraiche
Tilberedning
TILBEREDNING VILTKJØTT
- Brun viltkjøttet lett i en stekepanne med 1-2 ss hverdagsolje
- Dryss over havsalt fra Camargue og ha kjøttet i en stekepose med olivenolje, julebalsamico og timian. Lukk posen
- La kjøttet marinere 12 timer i kjøleskapet eller 4 timer i romtemperatur
- Forvarm ovnen til 100 grader
- Stek kjøttet med marinaden. Bruk steketermometer og stek til kjernetemperaturen på kjøttet er 60 grader
- La kjøttet få hvile 10 minutter før servering
- Dander tallerkenen med viltkjøtt og gratinerte poteter
- Smak til med havsalt og nykvernet pepper
TILBEREDNING FLØTEGRATINERTE POTETER MED TRØFFEL
- Skrell og hakk hvitløksfedd
- Vask og skrell poteter. Kutt potetene i tynne skiver, cirka 3 mm
- Ha potetene i en kasserolle og tilsett kald melk
- Varm opp melken med poteter til kokepunktet og tilsett hvitløk, timian, og laurbærblad. Smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper
- Rør forsiktig og kok i 40 minutter på svak varme. La det så trekke i 10 minutter med lokk
- Forvarme ovnen 200 grader
- Sil potetene fra melken. Sett melken til side
- Bland 2 ss trøffelolje og 2 ss trøffelbalsamico med creme fraiche
- Dekk bunnen av en smurt ildfast form med poteter og ha lagvis poteter og trøffel/creme fraiche
- Hell aromatisert melk over poteter til 2 cm fra kanten av den ildfaste formen
- Stek i cirka 20 minutter til den er gratinert
- Dryss godt over med nykvernet rødt phu quoc pepper. Server