Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

VILTKJØTT MED FLØTEGRATINERTE POTETER MED TRØFFEL

Norsk viltkjøtt er en fantastisk råvare – kortreist, smakfullt og magert. I denne oppskriften serveres kjøttet sammen med fløtegratinerte trøffelpoteter. Bon appétit!

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Enkel
4

Porsjoner

Norsk viltkjøtt er en fantastisk råvare – kortreist, smakfullt og magert. I denne oppskriften serveres kjøttet sammen med fløtegratinerte trøffelpoteter. Bon appétit!

viltkjøtt; 150 g per pers

Hverdagsolje

8 stilker

timian

3 ss

Intens Extra Virgin Olivenolje

2 ss

Vellagret balsamico 12 år

Havsalt fra Camargue

nykvernet Sort Kampotpepper

2 kg

poteter

1 I

helmelk

1 fedd

hvitløk

1 stilk

timian

1 stk

laurbærblad

Trøffelsalt

Olivenolje med trøffel

Balsamico med trøffel

nykvernet Sort Kampotpepper

50 cl

creme fraiche

1. 

Brun viltkjøttet lett i en stekepanne med 1-2 ss  hverdagsolje


2. 

Dryss over havsalt fra Camargue og ha kjøttet i en stekepose med olivenolje,  julebalsamico og timian. Lukk posen


3. 

La kjøttet marinere 12 timer i kjøleskapet eller 4 timer i romtemperatur


4. 

Forvarm ovnen til 100 grader


5. 

Stek kjøttet med marinaden. Bruk steketermometer og stek til kjernetemperaturen på kjøttet er 60 grader


6. 

La kjøttet få hvile 10 minutter før servering


7. 

Dander tallerkenen med viltkjøtt og gratinerte poteter


8. 

Smak til med  havsalt og nykvernet pepper


9. 

Skrell og hakk hvitløksfedd


10. 

Vask og skrell poteter. Kutt potetene i tynne skiver, cirka 3 mm


11. 

Ha potetene i en kasserolle og tilsett kald melk


12. 

Varm opp melken med poteter til kokepunktet og tilsett hvitløk, timian, og laurbærblad. Smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper


13. 

Rør forsiktig og kok i 40 minutter på svak varme. La det så trekke i 10 minutter med lokk


14. 

Forvarme ovnen 200 grader


15. 

Sil potetene fra melken. Sett melken til side


16. 

Bland 2 ss trøffelolje og 2 ss trøffelbalsamico med creme fraiche


17. 

Dekk bunnen av en smurt ildfast form med poteter og ha lagvis poteter og trøffel/creme fraiche


18. 

Hell aromatisert melk over poteter til 2 cm fra kanten av den ildfaste formen


19. 

Stek i cirka 20 minutter til den er gratinert


20. 

Dryss godt over med nykvernet rødt phu quoc pepper. Server


Tilberedning

1. 

Brun viltkjøttet lett i en stekepanne med 1-2 ss  hverdagsolje


2. 

Dryss over havsalt fra Camargue og ha kjøttet i en stekepose med olivenolje,  julebalsamico og timian. Lukk posen


3. 

La kjøttet marinere 12 timer i kjøleskapet eller 4 timer i romtemperatur


4. 

Forvarm ovnen til 100 grader


5. 

Stek kjøttet med marinaden. Bruk steketermometer og stek til kjernetemperaturen på kjøttet er 60 grader


6. 

La kjøttet få hvile 10 minutter før servering


7. 

Dander tallerkenen med viltkjøtt og gratinerte poteter


8. 

Smak til med  havsalt og nykvernet pepper


9. 

Skrell og hakk hvitløksfedd


10. 

Vask og skrell poteter. Kutt potetene i tynne skiver, cirka 3 mm


11. 

Ha potetene i en kasserolle og tilsett kald melk


12. 

Varm opp melken med poteter til kokepunktet og tilsett hvitløk, timian, og laurbærblad. Smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper


13. 

Rør forsiktig og kok i 40 minutter på svak varme. La det så trekke i 10 minutter med lokk


14. 

Forvarme ovnen 200 grader


15. 

Sil potetene fra melken. Sett melken til side


16. 

Bland 2 ss trøffelolje og 2 ss trøffelbalsamico med creme fraiche


17. 

Dekk bunnen av en smurt ildfast form med poteter og ha lagvis poteter og trøffel/creme fraiche


18. 

Hell aromatisert melk over poteter til 2 cm fra kanten av den ildfaste formen


19. 

Stek i cirka 20 minutter til den er gratinert


20. 

Dryss godt over med nykvernet rødt phu quoc pepper. Server


ingredienser

viltkjøtt; 150 g per pers

Hverdagsolje

8 stilker

timian

3 ss

Intens Extra Virgin Olivenolje

2 ss

Vellagret balsamico 12 år

Havsalt fra Camargue

nykvernet Sort Kampotpepper

2 kg

poteter

1 I

helmelk

1 fedd

hvitløk

1 stilk

timian

1 stk

laurbærblad

Trøffelsalt

Olivenolje med trøffel

Balsamico med trøffel

nykvernet Sort Kampotpepper

50 cl

creme fraiche

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter