fbpx

VILTKJØTT M/FLØTEGRATINERTE POTETER MED TRØFFEL

Norsk viltkjøtt er en fantastisk råvare - kortreist, smakfullt og magert. I denne oppskriften serveres kjøttet sammen med fløtegratinerte trøffelpoteter. Bon appétit!
Forberedelsestid 12 timer
Koketid 3 timer 10 min
Total tid 15 timer 10 min
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du Middag

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

TILBEREDNING VILTKJØTT

  • Brun viltkjøttet lett i en stekepanne med 1-2 ss hverdagsolje
  • Dryss over havsalt fra Camargue og ha kjøttet i en stekepose med olivenolje,  julebalsamico og timian. Lukk posen
  • La kjøttet marinere 12 timer i kjøleskapet eller 4 timer i romtemperatur
  • Forvarm ovnen til 100 grader
  • Stek kjøttet med marinaden. Bruk steketermometer og stek til kjernetemperaturen på kjøttet er 60 grader
  • La kjøttet få hvile 10 minutter før servering
  • Dander tallerkenen med viltkjøtt og gratinerte poteter
  • Smak til med havsalt og nykvernet pepper

TILBEREDNING FLØTEGRATINERTE POTETER MED TRØFFEL

  • Skrell og hakk hvitløksfedd
  • Vask og skrell poteter. Kutt potetene i tynne skiver, cirka 3 mm
  • Ha potetene i en kasserolle og tilsett kald melk
  • Varm opp melken med poteter til kokepunktet og tilsett hvitløk, timian, og laurbærblad. Smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper
  • Rør forsiktig og kok i 40 minutter på svak varme. La det så trekke i 10 minutter med lokk
  • Forvarme ovnen 200 grader
  • Sil potetene fra melken. Sett melken til side
  • Bland 2 ss trøffelolje og 2 ss trøffelbalsamico med creme fraiche
  • Dekk bunnen av en smurt ildfast form med poteter og ha lagvis poteter og trøffel/creme fraiche
  • Hell aromatisert melk over poteter til 2 cm fra kanten av den ildfaste formen
  • Stek i cirka 20 minutter til den er gratinert
  • Dryss godt over med nykvernet rødt phu quoc pepper. Server

Tilberedning
 

TILBEREDNING VILTKJØTT

  • Brun viltkjøttet lett i en stekepanne med 1-2 ss hverdagsolje
  • Dryss over havsalt fra Camargue og ha kjøttet i en stekepose med olivenolje,  julebalsamico og timian. Lukk posen
  • La kjøttet marinere 12 timer i kjøleskapet eller 4 timer i romtemperatur
  • Forvarm ovnen til 100 grader
  • Stek kjøttet med marinaden. Bruk steketermometer og stek til kjernetemperaturen på kjøttet er 60 grader
  • La kjøttet få hvile 10 minutter før servering
  • Dander tallerkenen med viltkjøtt og gratinerte poteter
  • Smak til med havsalt og nykvernet pepper

TILBEREDNING FLØTEGRATINERTE POTETER MED TRØFFEL

  • Skrell og hakk hvitløksfedd
  • Vask og skrell poteter. Kutt potetene i tynne skiver, cirka 3 mm
  • Ha potetene i en kasserolle og tilsett kald melk
  • Varm opp melken med poteter til kokepunktet og tilsett hvitløk, timian, og laurbærblad. Smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper
  • Rør forsiktig og kok i 40 minutter på svak varme. La det så trekke i 10 minutter med lokk
  • Forvarme ovnen 200 grader
  • Sil potetene fra melken. Sett melken til side
  • Bland 2 ss trøffelolje og 2 ss trøffelbalsamico med creme fraiche
  • Dekk bunnen av en smurt ildfast form med poteter og ha lagvis poteter og trøffel/creme fraiche
  • Hell aromatisert melk over poteter til 2 cm fra kanten av den ildfaste formen
  • Stek i cirka 20 minutter til den er gratinert
  • Dryss godt over med nykvernet rødt phu quoc pepper. Server