Produkter
Produkter Brukt I Denne Oppskriften:
-
Balsamico med hvit trøffel
Italia
kr 199.00,-
Les mer-
Ciccolella
olivenoljePuglia, Italia, November 2021
kr 399.00,-
Legg i handlekurv-
GULLVINNER
Hverdagsolje
olivenolje - 750mlHellas, 2021
kr 329.00,-
Les mer-
Sort Kampotpepper
Kambodsja
kr 89.00,-
Legg i handlekurv-
Hvitt trøffelsalt
Frankrike
kr 129.00,-
Legg i handlekurv-
Havsalt fra Camargue
Camargue, Frankrike
kr 109.00,-
Legg i handlekurv-
Vellagret balsamico 12 år
Italia, Modena
kr 399.00,-
Forberedelsestid 12 timerKoketid 3 timer 10 minTotal tid 15 timer 10 minPorsjoner 4 porsjonerAvansertHva lager du MiddagTilberedning
TILBEREDNING VILTKJØTT
- Brun viltkjøttet lett i en stekepanne med 1-2 ss hverdagsolje
- Dryss over havsalt fra Camargue og ha kjøttet i en stekepose med olivenolje, julebalsamico og timian. Lukk posen
- La kjøttet marinere 12 timer i kjøleskapet eller 4 timer i romtemperatur
- Forvarm ovnen til 100 grader
- Stek kjøttet med marinaden. Bruk steketermometer og stek til kjernetemperaturen på kjøttet er 60 grader
- La kjøttet få hvile 10 minutter før servering
- Dander tallerkenen med viltkjøtt og gratinerte poteter
- Smak til med havsalt og nykvernet pepper
TILBEREDNING FLØTEGRATINERTE POTETER MED TRØFFEL
- Skrell og hakk hvitløksfedd
- Vask og skrell poteter. Kutt potetene i tynne skiver, cirka 3 mm
- Ha potetene i en kasserolle og tilsett kald melk
- Varm opp melken med poteter til kokepunktet og tilsett hvitløk, timian, og laurbærblad. Smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper
- Rør forsiktig og kok i 40 minutter på svak varme. La det så trekke i 10 minutter med lokk
- Forvarme ovnen 200 grader
- Sil potetene fra melken. Sett melken til side
- Bland 2 ss trøffelolje og 2 ss trøffelbalsamico med creme fraiche
- Dekk bunnen av en smurt ildfast form med poteter og ha lagvis poteter og trøffel/creme fraiche
- Hell aromatisert melk over poteter til 2 cm fra kanten av den ildfaste formen
- Stek i cirka 20 minutter til den er gratinert
- Dryss godt over med nykvernet rødt phu quoc pepper. Server
Ingredienser
Ingredienser
INGREDIENSER VILTKJØTT
INGREDIENSER FLØTEGRATINERTE POTETER
- 2 kg poteter
- 1 l helmelk
- 1 fedd hvitløk
- 1 stilk timian
- 1 stk laurbærblad
- Trøffelsalt
- Olivenolje med trøffel
- Balsamico med trøffel
- nykvernet Sort Kampotpepper
- 50 cl creme fraiche
Tilberedning
TILBEREDNING VILTKJØTT
- Brun viltkjøttet lett i en stekepanne med 1-2 ss hverdagsolje
- Dryss over havsalt fra Camargue og ha kjøttet i en stekepose med olivenolje, julebalsamico og timian. Lukk posen
- La kjøttet marinere 12 timer i kjøleskapet eller 4 timer i romtemperatur
- Forvarm ovnen til 100 grader
- Stek kjøttet med marinaden. Bruk steketermometer og stek til kjernetemperaturen på kjøttet er 60 grader
- La kjøttet få hvile 10 minutter før servering
- Dander tallerkenen med viltkjøtt og gratinerte poteter
- Smak til med havsalt og nykvernet pepper
TILBEREDNING FLØTEGRATINERTE POTETER MED TRØFFEL
- Skrell og hakk hvitløksfedd
- Vask og skrell poteter. Kutt potetene i tynne skiver, cirka 3 mm
- Ha potetene i en kasserolle og tilsett kald melk
- Varm opp melken med poteter til kokepunktet og tilsett hvitløk, timian, og laurbærblad. Smak til med trøffelsalt og nykvernet pepper
- Rør forsiktig og kok i 40 minutter på svak varme. La det så trekke i 10 minutter med lokk
- Forvarme ovnen 200 grader
- Sil potetene fra melken. Sett melken til side
- Bland 2 ss trøffelolje og 2 ss trøffelbalsamico med creme fraiche
- Dekk bunnen av en smurt ildfast form med poteter og ha lagvis poteter og trøffel/creme fraiche
- Hell aromatisert melk over poteter til 2 cm fra kanten av den ildfaste formen
- Stek i cirka 20 minutter til den er gratinert
- Dryss godt over med nykvernet rødt phu quoc pepper. Server
Relaterte
Oppskrifter
BABA GANOUSH
MiddagMediumDenne oppskriften på Baba Ganoush er utviklet @juliesmatblogg og vi anbefaler på det varmeste å prøve denne hjemme. I denne oppskriften får du også mulighet til å lære mer om hvordan milde, balanserte og intense olivenoljer brukes forskjellig i matlaging.
BIFFTARTAR MED SABA DRUEMOST OG URTEPREGET OLIVENOLJE
10 mForrettEnkelKlassisk biffrett som passer ypperlig til lunsj eller som forrett til deg og dine gjester
-
Velkomstgave til deg!
FÅ 10% RABATT
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.
EPOST-ADRESSE
Lagre handlekurven din?
x -
-
-
-
GULLVINNER
-