Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

VINTERSALAT MED VARM DRUEDRESSING

Nydelige vintersalat med en frisk, søt, fyldig og varm dressing. Spis den alene som en lunsj, eller ha den som middagstilbehør. Oppskrift utviklet av @juliesmatblogg.

Totaltid: 45 min
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg, Tilbehør
Enkel
4

Porsjoner

Nydelige vintersalat med en frisk, søt, fyldig og varm dressing. Spis den alene som en lunsj, eller ha den som middagstilbehør. Oppskrift utviklet av @juliesmatblogg.

1 klase

røde druer (uten stein)

2

små fennikel

1

rødløk

4

fiken

2 ss

Hverdagsolje

havsalt

nykvernet pepper

1

sitron

1

radicchio rosso

0.7 dl

Olivenolje med sitrus

2 ss

Saba druemost

2 ss

honning

1 ts

dijonsennep

1. 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn frem et stort stekebrett. Skyll druer, fennikel og fiken. Del fennikel i to og skjær ut stilken nederst, del den så i store båter. Skrell løken og del i seks båter. Del fiken i fire. Legg hele drueklasen på brettet sammen med de andre ingrediensene.


2. 

Fordel Hverdagsolje, salt, nykvernet pepper og saften fra en halv sitron utover ingrediensene. Stek i 35-45 minutter, til druene blir myke og fennikelen og løken er godt stekt. Ikke hell av oljen og saften fra druene - det skal brukes i dressingen!


3. 

For å gjøre radicchio rosso mindre bitter kan den ligge i isvann en stund. Riv bladene og fyll salatslyngen med iskaldt vann og isbiter. Etter 10-15 min skyller du og slynger bladene tørre.


4. 

Fordel radicchio rosso utover et stort serveringsfat eller i en salatbolle. Plukk druene av stilken. Dander fennikelbåter, rødløk, fiken og druer over bladene.


5. 

Lag den varme druedressingen: Ha Olivenolje med sitrus, Saba druemost, honning og resten av sitronsaften i en liten kjele. Hell også i olje og druesaft fra stekebrettet. Varm opp til rett under kokepunktet. Trekk av varmen og visp inn dijonsennep. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten.


Tilberedning

1. 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn frem et stort stekebrett. Skyll druer, fennikel og fiken. Del fennikel i to og skjær ut stilken nederst, del den så i store båter. Skrell løken og del i seks båter. Del fiken i fire. Legg hele drueklasen på brettet sammen med de andre ingrediensene.


2. 

Fordel Hverdagsolje, salt, nykvernet pepper og saften fra en halv sitron utover ingrediensene. Stek i 35-45 minutter, til druene blir myke og fennikelen og løken er godt stekt. Ikke hell av oljen og saften fra druene - det skal brukes i dressingen!


3. 

For å gjøre radicchio rosso mindre bitter kan den ligge i isvann en stund. Riv bladene og fyll salatslyngen med iskaldt vann og isbiter. Etter 10-15 min skyller du og slynger bladene tørre.


4. 

Fordel radicchio rosso utover et stort serveringsfat eller i en salatbolle. Plukk druene av stilken. Dander fennikelbåter, rødløk, fiken og druer over bladene.


5. 

Lag den varme druedressingen: Ha Olivenolje med sitrus, Saba druemost, honning og resten av sitronsaften i en liten kjele. Hell også i olje og druesaft fra stekebrettet. Varm opp til rett under kokepunktet. Trekk av varmen og visp inn dijonsennep. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten.


Ingridienser

1 klase

røde druer (uten stein)

2

små fennikel

1

rødløk

4

fiken

2 ss

Hverdagsolje

havsalt

nykvernet pepper

1

sitron

1

radicchio rosso

0.7 dl

Olivenolje med sitrus

2 ss

Saba druemost

2 ss

honning

1 ts

dijonsennep

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter