X
Menu
MENU

Coltibuono

Hos oss på Badia a Coltibuono startet en ny tid da min far, Pietro, i 1962 bestemte seg for at olivenolje skulle dyrkes som fin vin og ikke bare en hvilken som helst handelsvare. Min far ble en av de første som praktiserte prinsippet om at oliven bør presses samme dag som de høstes for at oljen skal bli best mulig. Han startet også innhøsting på et tidligere tidspunkt for å få grønnere oliven som kunne høyne kvaliteten. Etter hvert høstet vi hver enkelt olivensort på optimalt modningstidspunkt for å få enda bedre kvalitet.

Fra 1994 la vi om til 100% økologisk drift og var blant de aller første som ble sertifisert. Vi eksperimenterer fortsatt for å bedre kvaliteten og presser nå olivenfrukten senest 4 timer etter innhøsting. Vår olje er et resultat av den største omhu på alle produksjonstrinn og det helt spesielle mikro-klimaet som vi har i Monti del Chianti.

Våre olivenlunder ligger høyt, ca. 500 -550 meter over havet, og nyter godt av kjølige netter og varme dager. De fleste av våre 7.000 trær ble plantet etter den utslettende frosten i 1985 og er således ca  30 år gamle.

Roberto Stucchi Prinetti

Olivenlunden feirer 15 år

For å markere vårt 15 årsjubileum har våre toskanske venner Familien Stucchi presset denne oljen til oss. Den er kremaktig, krydret og intens med lang ettersmak og aroma av artisjokk og friskt gress. Du kan bruke den på suppe, rå eller kokte grønnsaker, salat, biffcarpaccio og tartar, pasta, bruschetta, appelsinsalat og mørk sjokolademousse.

Olivenlundene til Badia a Coltibuono ligger høyt oppe i åssidene i Chianti, i hjertet av Toscana, ca. 450 meter over havet. Coltibuono betyr «en god avling» og oliven dyrkes utelukkende basert på økologiske prinsipper. Coltibuono var i sin tid et kloster der det ble
dyrket grønnsaker, druer og oliven. I dag er det vin- og olivenolje- produksjonen som dominerer.

Olivenolje fra produsenten:

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Roberto om ekte håndverk:

Lukk
449 kr igjen før du får fri frakt på handelen!