Pesto har sin opprinnelse fra Liguria i Nord Italia. Ordet "pesto" kommer fra "pestare" som betyr å mose/knuse. Pestoen er laget på den tradisjonelle oppskriften til Pesto Genovese, men i stedet for basilikum, er det brukt tomat.
Opprinnelsesland Italia
Ingredienser Tørkede tomater 36%, Genovese basilikum DOP 10%, olivenolje, Grana Padano ost (melk, rennet, lysozym, salt) Roman Pecorino (melk, rennet, salt), plantefiber, cashewnøtter, hvitløk, pinjekjerner, salt, surhetsregulerende middel: sitronsyre
Allergener Melk og nøtter
Næringsinnhold per 100g Energi (KCAL/KJ) 2300 / 560 kcal Hvorav mettet fett 55 g/ 10 g Protein 4.7 g Karbohydrat hvorav sukkerarter 7 g/ 7 g Salt 2.5 g
Oppbevares kjølig etter åpning
Se våre oppskrifter med Pesto Rosso her