Gå tilbake Del link via epost
+ porsjoner
olivenlunden oppskrifter forrett JM GLASERTE GULROTTER BOKHVETE CHEVREKREM hverdagsolje balsamicoeddik havsalt

GLASERTE GULRØTTER MED CHEVREKREM OG PUFFET BOKHVETE

Julies Matblogg
En nydelig forrett, helgesnack eller tilbehør til middag. Glaserte gulrøtter i smør og balsamico, med en nydelig chevrekrem og puffet bokhvete. Selvsat toppet med olivenolje!
Ingen rating
Total tid 40 min
Porsjoner 4 porsjoner

Instruksjoner
 

  • Start med å lage puffet bokhvete. Legg bokhveten i en stekepanne med 1 ss hverdagsolje og dekk så vidt med vann. Skru på medium varme og la alt vannet dampe bort til frøene er helt tørre. Varm så opp resten av hverdagsoljen i en liten kjele til medium-høy temperatur. Legg bokhveten forsiktig nedi og rør rundt med en tresleiv. Friter bokhveten i 2-4 minutter, eller til de får en gyllen farge. Bruk en hullsleiv til å ta dem ut fra oljen, og la det renne av seg på et kjøkkenpapir. Oljen som er igjen kan brukes til å fritere på nytt
  • Lag chevrekremen. Ha chevre og kremost i en liten foodprocessor. Rasp sitronskall og skvis saften over. Tilsett havsalt, nykvernet pepper og olivenolje. Kjør sammen til en jevn krem
  • Skrubb gulrøttene godt i kaldt vann, ikke skrell dem! Del små gulrøtter i to, og større i fire
  • Smelt smør i en stor stekepanne, medium temperatur. Legg gulrøttene nedi med snittflaten ned. Tilsett salt og en skvis sitronsaft. Surr gulrøttene i 10 minutter, snu på dem underveis. Dryss timianblader over gulrøttene
  • Skru ned varmen etter 10 minutter og tilsett sort balsamicoeddik. Rist på pannen og gulrøttene for å blande det godt sammen. Stek videre i et par minutter
  • Smør chevrekrem utover et fat og dander med gulrøttene oppå. Topp med litt ekstra olivenolje. Pynt gjerne med litt krondill eller ekstra timian
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!