Vei opp og bland sammen mel, salt, tørrgjær og sukker i en bakebolle. Tilsett lunket vann og olivenolje, og elt deigen i 10 minutter i kjøkkenmaskin. Eventuelt kan deigen røres for hånd.
Deigen skal være klissete og ganske rennende. Dekk til bollen med plastfolie og sett til heving.
Når deigen har doblet størrelse er den klar, 30 - 60 minutter.
Smør en liten ildfast form på ca 15 x 25 cm med litt olivenolje. Hell deigen over i formen og trykk den ut i alle kanter. Eventuelt kan du lage en friformsfocaccia på et stekebrett kledd med bakepapir. Etterhev 30 minutter.
Varm ovnen til 220 grader.
Legg cherrytomatene, oliven og rosmarin utover focacciaen. Drypp litt ekstra olivenolje over. Bruk fingertuppene til å lage små hull i deigen, og samtidig trykke ingrediensene litt ned i deigen. Topp med et lite dryss havsalt.
Stek focaccia 20 - 25 minutter midt i ovnen.
Server nystekt focaccia med burrata og tomater. Dypp i en blanding av First Harvest-olivenolje og julebalsamicoen for en intens smaksopplevelse.