Gå tilbake Del link via epost
+ porsjoner
OLIVEN1

SHAKSHUKA MED KRYDDER

Catherine Kluger
Posjerte egg i tomatsaus med paprika, tomat, løk og kryddermiks til pasta og pizza. Perfekt til en lun helgefrokost eller lunsj.
Ingen rating
Forberedelsestid 20 min
Koketid 25 min
Total tid 45 min
Hva lager du Frokost, Lunsj
Porsjoner 4 porsjoner

Instruksjoner
 

  • Skyll paprikaen. Legg den på et stekebrett kledd med bakepapir, stek i ovnen på 200° til skinnet blir svart, mellom 20 og 25 minutter
  • Skrell paprikaen etter den er avkjølt. Del den i to, fjern frøene og strimle den
  • Skjær løken i tynne skiver eller små terninger og finhakk hvitløken. Ha løken (og evnt hvitløken) i en panne med olivenolje på middels varme (for ikke å brune dem). Dryss over kryddermiks og (evnt skallet fra den kandiserte sitronen). Deretter tilsettes tomatene, salt og pepper (hvis du valgte ferske tomater; skrell de (valgfritt) skjær dem i terninger og tilsett i pannen)
  • Kokes på lav varme i 20 minutter, la vannet fordampe fra tomatene, spesielt hvis de er ferske
  • Knekk eggene i pannen rett før servering. Smak til med salt og pepper, dekk til og la det hele koke tildekket på middels varme i 5 minutter. Drysser over finhakket koriander og en klype kryddermiks
  • Nytes varmt med ristet brød til
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!