Gå tilbake Del link via epost
+ porsjoner
DSC

BLÅSKJELL MED TOMATBASERT MIDDELHAVSSAUS

Olivier Pean
Smakfull rett med blåskjell og tomat. Passer like godt om vinteren som en sommerkveld.
Ingen rating
Forberedelsestid 25 min
Koketid 20 min
Total tid 45 min
Hva lager du Lunsj, Middag
Cuisine Mediterranean
Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser
  

*Balansert olivenolje kan erstattes med Basilikumolje

    Instruksjoner
     

    • Vask blåskjellene godt og fjern de som er allerede er åpnet
    • Kutt løk i terninger, finhakk hvitløk og strimle 2 av 3 basilikumblader
    • Ha hverdagsolje i en stor kasserolle og varm opp til medium varme
    • Stek løken blank i 2-3 minutter uten at den får farge, tilsett hvitløk og fortsett å steke i ca. 1 minutt
    • Tilsett tomater, stilker av timian og 1 stilk rosmarin. Rør alt godt sammen, smak til med pepper og fortsett å koke på svak varme i 15 minutter med lokk
    • Mot slutten av koketiden, rør inn 2 ss balsamico og 2 ss olivenolje
    • Øk varmen på tomatblandingen og tilsett blåskjellene. Bland godt etter 3 minutter, og fortsett å koke 2 minutter til
    • Ha blåskjellene i 4 dype tallerkener, fjern stilkene fra timian og rosmarin og de tomme blåskjellskallene
    • Ha tomatblandingen over blåskjellene og dander med resten av basilikumbladene
    • Server umiddelbart
      DSC
    Tid Under 1 time
    Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!