Tilberedning
BABA GANOUSH
- Forvarm ovnen til maks temperatur med grillelementet på
- Vask og tørk auberginen. Prikk hull med gaffel gjennom skinnet. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form. Sett inn i stekeovnen. Stek 20 minutter, før du snur på auberginen og steker videre i 20 minutter. De skal bli litt brent og falle helt sammen
- Kjøl litt ned. Skjær av toppen og del auberginen i to på langs. Skrap ut auberginekjøttet med to skjeer. Skjær det i grove biter og ha det over i en bolle. Mos med en gaffel. Det skal være litt klumpete! Tilsett most hvitløk, sitronsaft, tahini og olivenolje. Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft. Ha det over i en serveringsskål
- Rens granateplet. Jeg skjær først av toppen, for så å skjære skallet i båter. Da er det enkelt å “brekke” av en hel båt og så plukke ut kjernene. For å unngå søl kan de plukkes i en bakebolle under vann
- Finhakk mynte og dryss over sammen med en håndfull granateplekjerner. Drypp til slutt litt ekstra olivenolje over
MYKE FLATBRØD
- Bland sammen mel, havsalt og bakepulver i en stor bakebolle. Tilsett olivenolje, yoghurt og honning. Rør sammen til en smuldrete deig med en sleiv eller slikkepott
- Dryss litt mel på bakebenken og vipp deigen ut. Samle og elt deigen for hånd i 5 minutter, eller til den er smidig. Del deigen i 8 og form til boller, la dem hvile under et kjøkkenhåndkle i 15-20 minutter
- Kjevle ut hver bolle til ½ cm tykke flate brød. Pensle med olivenolje på begge sider. Stek flatbrødene i en varm og tørr stekepanne til de får en gyllen stekeskorpe på hver side, ca 2-3 minutter. La dem hvile under et kjøkkenhåndkle til servering
Ingredienser
BABA GANOUSH
- 2 stk medium aubergine
- 1 ts most hvitløk
- ½ stk sitron
- 3 ss tahini
- 3 ss Balansert olivenolje (La Riserva) + 1 ss til servering
- Salt, smak til
- Granateple til servering
- Mynte til servering
MYKE FLATBRØD
- 350 g hvetemel + til utkjevling
- 1 ss Havsalt
- 1 ts bakepulver
- 3 ss mild olivenolje (Bastidettes) + til pensling
- 2,5 dl yoghurt naturell
- 1 ss flytende honning
TOMATSALAT
- 500 g blandede tomater
- 50 g fetaost
- 1 ss flytende honning
- Havsalt
- 3-4 ss intens olivenolje (Ciccolella)
- 1 håndfull frisk oregano
Tilberedning
BABA GANOUSH
- Forvarm ovnen til maks temperatur med grillelementet på
- Vask og tørk auberginen. Prikk hull med gaffel gjennom skinnet. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form. Sett inn i stekeovnen. Stek 20 minutter, før du snur på auberginen og steker videre i 20 minutter. De skal bli litt brent og falle helt sammen
- Kjøl litt ned. Skjær av toppen og del auberginen i to på langs. Skrap ut auberginekjøttet med to skjeer. Skjær det i grove biter og ha det over i en bolle. Mos med en gaffel. Det skal være litt klumpete! Tilsett most hvitløk, sitronsaft, tahini og olivenolje. Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft. Ha det over i en serveringsskål
- Rens granateplet. Jeg skjær først av toppen, for så å skjære skallet i båter. Da er det enkelt å “brekke” av en hel båt og så plukke ut kjernene. For å unngå søl kan de plukkes i en bakebolle under vann
- Finhakk mynte og dryss over sammen med en håndfull granateplekjerner. Drypp til slutt litt ekstra olivenolje over
MYKE FLATBRØD
- Bland sammen mel, havsalt og bakepulver i en stor bakebolle. Tilsett olivenolje, yoghurt og honning. Rør sammen til en smuldrete deig med en sleiv eller slikkepott
- Dryss litt mel på bakebenken og vipp deigen ut. Samle og elt deigen for hånd i 5 minutter, eller til den er smidig. Del deigen i 8 og form til boller, la dem hvile under et kjøkkenhåndkle i 15-20 minutter
- Kjevle ut hver bolle til ½ cm tykke flate brød. Pensle med olivenolje på begge sider. Stek flatbrødene i en varm og tørr stekepanne til de får en gyllen stekeskorpe på hver side, ca 2-3 minutter. La dem hvile under et kjøkkenhåndkle til servering