Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

BRANDADE MED TORSK

Klassisk, fransk brandade er en nydelig, tradisjonell sydfransk rett med torsk, poteter og olivenolje

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Enkel
4

Porsjoner

Klassisk, fransk brandade er en nydelig, tradisjonell sydfransk rett med torsk, poteter og olivenolje

500 g

torsk

2 stk

middels store søtpoteter

2 stk

middels store poteter

1 ss

smør

1 dl

melk

1 stk

løk – skrelt og finhakket

1 fedd

hvitløk - skrelt og finhakket

1 ss

Extra virgin olivenolje

2 ts

fersk ingefær - revet

0.5 bunt

persille – bladene, skylt, tørket og hakket

2 ts

Økologisk kryddermiks til fisk

2 ss

brødsmuler

2 ss

parmesan

salt

salt

1. 

Vask potetene og søtpotetene. Kok de i saltet, kokende vann til de er møre


2. 

Skrell potetene og søtpotetene og mos de. Bland inn melk, smør, persille og pepper bland til du får en glatt potetpuré


3. 

Varm oljen i en panne og fres løk og hvitløk uten å brune de. Tilsett kryddermiks, smak til med salt og pepper


4. 

Ha torsken i pannen med løken og stek til den flaker seg. Fordel så den flakede fisken utover i en ildfast form


5. 

Fordel potetpureen over og dryss deretter brødsmuler, parmesan og litt kryddermiks over


6. 

Stek ved 180 °C i 20 minutter


7. 

Serveres varm


Tilberedning

1. 

Vask potetene og søtpotetene. Kok de i saltet, kokende vann til de er møre


2. 

Skrell potetene og søtpotetene og mos de. Bland inn melk, smør, persille og pepper bland til du får en glatt potetpuré


3. 

Varm oljen i en panne og fres løk og hvitløk uten å brune de. Tilsett kryddermiks, smak til med salt og pepper


4. 

Ha torsken i pannen med løken og stek til den flaker seg. Fordel så den flakede fisken utover i en ildfast form


5. 

Fordel potetpureen over og dryss deretter brødsmuler, parmesan og litt kryddermiks over


6. 

Stek ved 180 °C i 20 minutter


7. 

Serveres varm


ingredienser

500 g

torsk

2 stk

middels store søtpoteter

2 stk

middels store poteter

1 ss

smør

1 dl

melk

1 stk

løk – skrelt og finhakket

1 fedd

hvitløk - skrelt og finhakket

1 ss

Extra virgin olivenolje

2 ts

fersk ingefær - revet

0.5 bunt

persille – bladene, skylt, tørket og hakket

2 ts

Økologisk kryddermiks til fisk

2 ss

brødsmuler

2 ss

parmesan

salt

salt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter