fbpx

HVIT FISK OG ANANAS PÅ GRILLEN

Nydelig fiskerett utarbeidet av Julie fra @juliesmatblogg. Kan tilberedes i ovnene om du ikke har grill.
Forberedelsestid 40 min
Total tid 40 min
Porsjoner 4 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Fremgangsmåten som følger er ment for grill. Dersom du ikke har grill tilgjengelig er det instrukser for hvordan alt kan lages innendørs!

FREMGANGSMÅTE POTETSALAT

  • Start med å koke poteter til potetsalaten innendørs før grillingen starter. Kok småpoteter hele i godt saltet vann til de er møre. 10-20 minutter avhengig av størrelse.
  • La potetene avkjøles litt før du deler dem i to eller fire biter. Bland sammen sennep, sommerolje og ananasbalsamico til en dressing. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Bland inn potetene og grovhakket koriander. Sett til side.
  • Fyr opp grillen! Eventuelt skru på stekeovnen 180 grader over- og undervarme.

FREMGANGSMÅTE MAISSTUING

  • Gå videre til maistuingen, siden selve grillingen tar ganske kort tid. Hvis du har hele maiskolber bør de kokes i lettsaltet vann ca. 10 minutter først, før de legges på grillen til de blir lett svidd. Skjær av maiskornene.
  • Bruker du mais på boks, siler du bort vannet og har de over i en liten gryte som kan stå på grillen. Ha i chiliolje og smør, varm opp. Ha det over i en liten foodprocessor/stavmikserbeholder sammen med rømme og limesaft. Kjør sammen.
  • Smak til med salt og pepper. Topp maisstuingen med litt espelette chilipulver. Har du ikke grill kan denne prosessen enkelt gjøres innendørs!

GRILLING/STEKING AV FISK

  • Del fisken i fire stykker. Pensle over- og undersiden med olje, og krydre med salt og espelette chilipulver.
  • Del sitronene i to og legg dem med snittsiden ned på grillen. Legg tomatkvasten på grillen, men bruk gjerne folie under for at de ikke skal sette seg fast.
  • Skjær av toppen og bunnen av ananasen. Skjær bort alt skallet, og del ananasen i 4 tykke skiver. Bruk en liten kniv til å skjære ut den harde kjernen i hver ananasskive. Legg dem på grillen, og la dem få litt stekeskorpe før du snur dem.
  • Legg et fiskestykke oppå hver ananasskive. På denne måten svir ikke fisken seg fast i grillen. Lukk lokket og grill fisken ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.
  • Tilberedning innendørs: Stek sitroner, tomatkvasten og ananasskiver i en stekepanne over høy varme 10-15 minutter. Stek fiskefiletene i en ovnsform 8-10 minutter.
  • Skvis stekt sitron over fisken, og server!
@juliesmatblogg

Tilberedning
 

  • Fremgangsmåten som følger er ment for grill. Dersom du ikke har grill tilgjengelig er det instrukser for hvordan alt kan lages innendørs!

FREMGANGSMÅTE POTETSALAT

  • Start med å koke poteter til potetsalaten innendørs før grillingen starter. Kok småpoteter hele i godt saltet vann til de er møre. 10-20 minutter avhengig av størrelse.
  • La potetene avkjøles litt før du deler dem i to eller fire biter. Bland sammen sennep, sommerolje og ananasbalsamico til en dressing. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Bland inn potetene og grovhakket koriander. Sett til side.
  • Fyr opp grillen! Eventuelt skru på stekeovnen 180 grader over- og undervarme.

FREMGANGSMÅTE MAISSTUING

  • Gå videre til maistuingen, siden selve grillingen tar ganske kort tid. Hvis du har hele maiskolber bør de kokes i lettsaltet vann ca. 10 minutter først, før de legges på grillen til de blir lett svidd. Skjær av maiskornene.
  • Bruker du mais på boks, siler du bort vannet og har de over i en liten gryte som kan stå på grillen. Ha i chiliolje og smør, varm opp. Ha det over i en liten foodprocessor/stavmikserbeholder sammen med rømme og limesaft. Kjør sammen.
  • Smak til med salt og pepper. Topp maisstuingen med litt espelette chilipulver. Har du ikke grill kan denne prosessen enkelt gjøres innendørs!

GRILLING/STEKING AV FISK

  • Del fisken i fire stykker. Pensle over- og undersiden med olje, og krydre med salt og espelette chilipulver.
  • Del sitronene i to og legg dem med snittsiden ned på grillen. Legg tomatkvasten på grillen, men bruk gjerne folie under for at de ikke skal sette seg fast.
  • Skjær av toppen og bunnen av ananasen. Skjær bort alt skallet, og del ananasen i 4 tykke skiver. Bruk en liten kniv til å skjære ut den harde kjernen i hver ananasskive. Legg dem på grillen, og la dem få litt stekeskorpe før du snur dem.
  • Legg et fiskestykke oppå hver ananasskive. På denne måten svir ikke fisken seg fast i grillen. Lukk lokket og grill fisken ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.
  • Tilberedning innendørs: Stek sitroner, tomatkvasten og ananasskiver i en stekepanne over høy varme 10-15 minutter. Stek fiskefiletene i en ovnsform 8-10 minutter.
  • Skvis stekt sitron over fisken, og server!
@juliesmatblogg