Produkter
Produkter Brukt I Denne Oppskriften:
-
Balsamico med tranebær
Italia
kr 169.00,-
Legg i handlekurv-
GULLVINNER
Hverdagsolje
olivenolje - 750mlHellas, 2021
kr 329.00,-
Les mer-
Sort Kampotpepper
Kambodsja
kr 89.00,-
Forberedelsestid 20 minKoketid 30 minTotal tid 50 minPorsjoner 2 porsjonerEnkel
Hva lager du Lunsj, Middag, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg, Tilbehør@juliesmatbloggTilberedning
- Forvarm ovnen til 225 grader. Start med søtpoteten. Skrell søtpoteten og del den i store terninger. Ha søtpotetbitene i en ildfast form og bland sammen med en god klunk Hverdagsolje, og et raust dryss havsalt og nykvernet pepper. Stek i 20-30 minutter, eller til bitene er myke og gylne. La det avkjøles.
- Kutt en halv løk i tynne halvmåner. Ha det i en liten skål sammen med saften av en sitron, 1 ts sukker og 1 ss Balsamico med tranebær. Rør godt sammen til sukkeret oppløses. La stå mens resten lages, rør en gang i blant.
- Finn frem en stor bolle og lag dressingen. Bland sammen crème fraîche, 3 ss Høstolje og 1 ss Balsamico med tranebær. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Om du ønsker en syrligere dressing kan du tilsette litt av løkmarinaden.
- Kutt brokkolien i små buketter og legg dem i et dørslag. Skyll godt! Ikke kast brokkolistilken, den kan brukes til noe annet senere!
- Ha brokkolien over i bollen med dressingen. Bland godt.
- Del bacon i små biter og sprøstek i en stekepanne. La det renne av seg på kjøkkenpapir.
- Vend inn de avkjølte søtpotetbitene i salaten sammen med den marinerte løken, tørkede tranebær og skivede mandler. Topp salaten med sprøstekt bacon. Baconet kan selvsagt utelates for en kjøttfri variant.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 stor søtpotet
- 3 ss Hverdagsolje
- Havsalt
- nykvernet pepper
- ½ rødløk
- 1 sitron
- 1 ts sukker
- 2 ss Balsamico med tranebær (1 + 1 ss)
- 2 dl crème fraîche
- 3 ss Høstolje
- 1 brokkoli
- 100 g bacon
- 50 g tørkede tranebær
- 25 g skivede mandler
@juliesmatbloggTilberedning
- Forvarm ovnen til 225 grader. Start med søtpoteten. Skrell søtpoteten og del den i store terninger. Ha søtpotetbitene i en ildfast form og bland sammen med en god klunk Hverdagsolje, og et raust dryss havsalt og nykvernet pepper. Stek i 20-30 minutter, eller til bitene er myke og gylne. La det avkjøles.
- Kutt en halv løk i tynne halvmåner. Ha det i en liten skål sammen med saften av en sitron, 1 ts sukker og 1 ss Balsamico med tranebær. Rør godt sammen til sukkeret oppløses. La stå mens resten lages, rør en gang i blant.
- Finn frem en stor bolle og lag dressingen. Bland sammen crème fraîche, 3 ss Høstolje og 1 ss Balsamico med tranebær. Smak til med havsalt og nykvernet pepper. Om du ønsker en syrligere dressing kan du tilsette litt av løkmarinaden.
- Kutt brokkolien i små buketter og legg dem i et dørslag. Skyll godt! Ikke kast brokkolistilken, den kan brukes til noe annet senere!
- Ha brokkolien over i bollen med dressingen. Bland godt.
- Del bacon i små biter og sprøstek i en stekepanne. La det renne av seg på kjøkkenpapir.
- Vend inn de avkjølte søtpotetbitene i salaten sammen med den marinerte løken, tørkede tranebær og skivede mandler. Topp salaten med sprøstekt bacon. Baconet kan selvsagt utelates for en kjøttfri variant.
Relaterte
Oppskrifter
APPELSIN- OG RØDBETSALAT MED SABA DRUEMOST
20 mLunsjEnkelFrisk og sunn salat med vår nydelige Saba druemost i dressingen
BIFFTARTAR MED SABA DRUEMOST OG URTEPREGET OLIVENOLJE
10 mForrettEnkelKlassisk biffrett som passer ypperlig til lunsj eller som forrett til deg og dine gjester
BLÅSKJELL MED TOMATBASERT MIDDELHAVSSAUS
25 mLunsjMediumSmakfull rett med blåskjell og tomat. Passer like godt om vinteren som en sommerkveld.
-
Velkomstgave til deg!
FÅ 10% RABATT
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.
EPOST-ADRESSE
Lagre handlekurven din?
x -
GULLVINNER