Produkter
Produkter Brukt I Denne Oppskriften:
-
Iannotta Editon Exclusive
olivenoljeLazio, Italia, Oktober 2021
kr 449.00,-
Legg i handlekurv-
GULLVINNER
Hverdagsolje
olivenolje - 750mlHellas, 2021
kr 329.00,-
Forberedelsestid 20 minKoketid 20 minTotal tid 40 minPorsjoner 4 porsjonerMedium
Hva lager du Middag, Olivenlunden 1830 x Aicha BouhlouAicha BouhlouTilberedning
- Forvarm ovnen til 200°
- Rør sammen alle ingrediensene til krydderblanding. Rens og skjær opp grønnsakene og legg de i en stekeform eller på en stekeplate
- Dryss over litt salt, tilsett 1 ss krydderblanding og litt Olivenolje og bland godt. Skyv grønnsakene til side for å lage plass i midten. Legg laksen i midten av grønnsakene. Krydre med salt, og smør krydderblandingen over fisken
Yoghurt- og tahini
- Ha tahini, sitron, hvitløk og salt i en bolle. Visp tahini luftig med en gaffel. Tahini vil endre tekstur fra rennende til kremaktig. Du kan enkelt justere mengden tahini etter smak. Litt for mild og mer for mer tahini-smak
- Tilsett gresk yoghurt og bland. Smak til med salt og eventuelt mer sitron. Rist pinjekjerner i tørr stekepanne, rens granateple for kjerner og sett til side
- Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Ta ut og la kjøle litt ned. (Hvis du liker grønnsakene dine godt stekt kan du gi rosenkålen 10 minutter først i ovn, før du legger til laksesiden)
- Fordel yoghurt- og tahini jevnt over laksen. Topp med granatepler, persille og pinjekjerner. Ringle over Olivenolje og godt med Balsamico til slutt
- Server lakseretten med resten av yoghurten, couscous, brød og oliven
Ingredienser
Ingredienser
Krydderblanding
Yoghurt- og tahini
- 2 ss tahini (den lyse varianten)
- 2 dl gresk yoghurt
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1 sitron, saften
- 0,5 ts salt
Aicha BouhlouTilberedning
- Forvarm ovnen til 200°
- Rør sammen alle ingrediensene til krydderblanding. Rens og skjær opp grønnsakene og legg de i en stekeform eller på en stekeplate
- Dryss over litt salt, tilsett 1 ss krydderblanding og litt Olivenolje og bland godt. Skyv grønnsakene til side for å lage plass i midten. Legg laksen i midten av grønnsakene. Krydre med salt, og smør krydderblandingen over fisken
Yoghurt- og tahini
- Ha tahini, sitron, hvitløk og salt i en bolle. Visp tahini luftig med en gaffel. Tahini vil endre tekstur fra rennende til kremaktig. Du kan enkelt justere mengden tahini etter smak. Litt for mild og mer for mer tahini-smak
- Tilsett gresk yoghurt og bland. Smak til med salt og eventuelt mer sitron. Rist pinjekjerner i tørr stekepanne, rens granateple for kjerner og sett til side
- Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Ta ut og la kjøle litt ned. (Hvis du liker grønnsakene dine godt stekt kan du gi rosenkålen 10 minutter først i ovn, før du legger til laksesiden)
- Fordel yoghurt- og tahini jevnt over laksen. Topp med granatepler, persille og pinjekjerner. Ringle over Olivenolje og godt med Balsamico til slutt
- Server lakseretten med resten av yoghurten, couscous, brød og oliven
Relaterte
Oppskrifter
BABA GANOUSH
MiddagMediumDenne oppskriften på Baba Ganoush er utviklet @juliesmatblogg og vi anbefaler på det varmeste å prøve denne hjemme. I denne oppskriften får du også mulighet til å lære mer om hvordan milde, balanserte og intense olivenoljer brukes forskjellig i matlaging.
BLÅSKJELL MED TOMATBASERT MIDDELHAVSSAUS
25 mLunsjMediumSmakfull rett med blåskjell og tomat. Passer like godt om vinteren som en sommerkveld.
-
GULLVINNER
Velkomstgave til deg!
FÅ 10% RABATT
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.
EPOST-ADRESSE
Lagre handlekurven din?
x