PASTASALAT MED PESTO GENOVESE

En perfekt pastarett i hverdagen. Den er rask å lage som en hjemmekontorlunsj, men egner seg også veldig godt i matpakka.
Total tid 30 min
Porsjoner 2 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Start med å koke penne i godt saltet vann. Kok et minutt kortere enn anvist på pakken, slik at pastaen blir “al dente”. Sil av vannet og la pastaen avkjøles helt i silen. Ikke skyll med kaldt vann! Vi vil at den skal være litt sticky for å absorbere alle godsakene senere
  • Rist pinjekjerner i en tørr og varm stekepanne til de er gylne. Pass på så de ikke svir seg!
  • Skyll squashen, og del den i tynne skiver på 1 – 1 ½ mm med en mandolin, grønnsakskreller eller eventuelt en ostehøvel. Legg skivene i en stor salatbolle
  • Når pastaen er avkjølt har du det over i salatbollen. Krydre med urtesalt til pasta & salat. Tilsett pesto og bland godt sammen
  • Tilsett oliven og soltørka cherrytomat i miksen. Bruk også litt av oljen i de ligger i. Rasp parmesan i store flak over salaten. Bland inn ruccola
  • Topp pastasalaten med de ristede pinjekjernene, og server med brød/baguette med pesto! Vel bekomme!

Notes

OBS! Dersom du bruker gul squash bør den varmebehandles, mens grønn squash kan fint spises rå!
Julies Matblogg

Tilberedning
 

  • Start med å koke penne i godt saltet vann. Kok et minutt kortere enn anvist på pakken, slik at pastaen blir “al dente”. Sil av vannet og la pastaen avkjøles helt i silen. Ikke skyll med kaldt vann! Vi vil at den skal være litt sticky for å absorbere alle godsakene senere
  • Rist pinjekjerner i en tørr og varm stekepanne til de er gylne. Pass på så de ikke svir seg!
  • Skyll squashen, og del den i tynne skiver på 1 – 1 ½ mm med en mandolin, grønnsakskreller eller eventuelt en ostehøvel. Legg skivene i en stor salatbolle
  • Når pastaen er avkjølt har du det over i salatbollen. Krydre med urtesalt til pasta & salat. Tilsett pesto og bland godt sammen
  • Tilsett oliven og soltørka cherrytomat i miksen. Bruk også litt av oljen i de ligger i. Rasp parmesan i store flak over salaten. Bland inn ruccola
  • Topp pastasalaten med de ristede pinjekjernene, og server med brød/baguette med pesto! Vel bekomme!

Notes

OBS! Dersom du bruker gul squash bør den varmebehandles, mens grønn squash kan fint spises rå!
Julies Matblogg

Velkomstgave til deg!

FÅ 10% RABATT

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.

EPOST-ADRESSE