Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PIZZA MED PESTATOFYLL

Smaksrik pizza som er enkel å lage. Toppingen med pestato og de ovnsbakte tomatene gjør den ekstra fresh. Vellykket både til lunsj og middag

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Enkel
4

Porsjoner

Smaksrik pizza som er enkel å lage. Toppingen med pestato og de ovnsbakte tomatene gjør den ekstra fresh. Vellykket både til lunsj og middag

250 g

hvetemel

1 ts

salt

15 g

gjær

3 ss

Hverdagsolje

1.5 dl

vann

100 g

Pestato med fersk paprika

1 ss

crème fraîche

0.5 liten ts

Espelette chilipulver AOP

1 stk

stor tomat

11 stk

cherrytomater

1 stk

buffalo mozzarella

15 stk

basilikumblader

2 klyper

Urtesalt til salat & pasta

Sort Kampotpepper - nykvernet

Mild Grand Cru olivenolje

1. 

Bland hvetemel, gjær og salt i en bolle. Tilsett deretter Hverdagsolje og vann. Elt deigen til den gir litt motstand


2. 

Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 2 timer i kjøleskapet


3. 

Forvarm ovnen til 180 grader og ha et stekebrett i ovnen


4. 

Bland Pestatoen sammen med crème fraîche og smak til med Espelette chilipulver. Sett til side


5. 

Skjær tomaten i skiver, ta basilikumbladene av stilken, del mozzarellaen i biter. Sett til side


6. 

Kjevle ut deigen til ønsket form og legg den på et stekebrett


7. 

Smør pestato- og crème fraîche-blandingen på deigen, og fordel over basilikumbladene, tomaten og mozzarellaen


8. 

Smak til med Urtesalt og nykvernet Pepper


9. 

Stek pizzaen i ca. 10 minutter og stek samtidig cherrytomatene på et annet stekebrett


10. 

Dander cherrytomatene over pizzaen og ringle over Olivenolje


Tilberedning

1. 

Bland hvetemel, gjær og salt i en bolle. Tilsett deretter Hverdagsolje og vann. Elt deigen til den gir litt motstand


2. 

Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 2 timer i kjøleskapet


3. 

Forvarm ovnen til 180 grader og ha et stekebrett i ovnen


4. 

Bland Pestatoen sammen med crème fraîche og smak til med Espelette chilipulver. Sett til side


5. 

Skjær tomaten i skiver, ta basilikumbladene av stilken, del mozzarellaen i biter. Sett til side


6. 

Kjevle ut deigen til ønsket form og legg den på et stekebrett


7. 

Smør pestato- og crème fraîche-blandingen på deigen, og fordel over basilikumbladene, tomaten og mozzarellaen


8. 

Smak til med Urtesalt og nykvernet Pepper


9. 

Stek pizzaen i ca. 10 minutter og stek samtidig cherrytomatene på et annet stekebrett


10. 

Dander cherrytomatene over pizzaen og ringle over Olivenolje


ingredienser

250 g

hvetemel

1 ts

salt

15 g

gjær

3 ss

Hverdagsolje

1.5 dl

vann

100 g

Pestato med fersk paprika

1 ss

crème fraîche

0.5 liten ts

Espelette chilipulver AOP

1 stk

stor tomat

11 stk

cherrytomater

1 stk

buffalo mozzarella

15 stk

basilikumblader

2 klyper

Urtesalt til salat & pasta

Sort Kampotpepper - nykvernet

Mild Grand Cru olivenolje

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter