Tilberedning
- Bland hvetemel, gjær og salt i en bolle. Tilsett deretter hverdagsolje og vann. Elt deigen til den gir litt motstand
- Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 2 timer i kjøleskapet
- Forvarm ovnen til 180 grader og ha et stekebrett i ovnen
- Bland pestatoen sammen med crème fraîche og smak til med Espelette chilipulver. Sett til side
- Skjær tomaten i skiver, ta basilikumbladene av stilken, del mozzarellaen i biter. Sett til side
- Kjevle ut deigen til ønsket form og legg den på et stekebrett
- Smør pestato- og crème fraîche-blandingen på deigen, og fordel over basilikumbladene, tomaten og mozzarellaen
- Smak til med urtesalt og nykvernet pepper
- Stek pizzaen i ca. 10 minutter og stek samtidig cherrytomatene på et annet stekebrett
- Dander cherrytomatene over pizzaen og ringle olivenolje over den
Ingredienser
- 250 g hvetemel
- 1 ts salt
- 15 g gjær
- 3 ss Hverdagsolje
- 1,4 - 1,5 dl vann
- 100 g Pestato med fersk paprika
- 1 ss crème fraîche
- ½ liten ts Espelette chilipulver AOP
- 1 stk stor tomat
- 10 - 12 stk cherrytomater
- 1 stk buffalo mozzarella
- 15 stk basilikumblader
- 2 klyper Urtesalt til pasta & salat
- nykvernet Økologisk sort pepper fra Kerala
- Mild Grand Cru olivenolje
Tilberedning
- Bland hvetemel, gjær og salt i en bolle. Tilsett deretter hverdagsolje og vann. Elt deigen til den gir litt motstand
- Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 2 timer i kjøleskapet
- Forvarm ovnen til 180 grader og ha et stekebrett i ovnen
- Bland pestatoen sammen med crème fraîche og smak til med Espelette chilipulver. Sett til side
- Skjær tomaten i skiver, ta basilikumbladene av stilken, del mozzarellaen i biter. Sett til side
- Kjevle ut deigen til ønsket form og legg den på et stekebrett
- Smør pestato- og crème fraîche-blandingen på deigen, og fordel over basilikumbladene, tomaten og mozzarellaen
- Smak til med urtesalt og nykvernet pepper
- Stek pizzaen i ca. 10 minutter og stek samtidig cherrytomatene på et annet stekebrett
- Dander cherrytomatene over pizzaen og ringle olivenolje over den