fbpx

RUCCOLASALAT MED SYLTET FENNIKEL & JORDBÆR

OLIVEN3 1
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du 17. mai, Lunsj, Salat

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

SYLTEDE FENNIKLER

  • Fjern det kraftige, ytterste laget av fenniklene og del de i tynne skiver på tvers. Del løken i tynne skiver på tvers
  • Bland fennikelskivene og løkskivene med ingrediensene til laken i en bolle. Bland varsomt i ett par minutter så fennikelen blir myk
  • Flytt alt over i en ikke reaktiv beholder med lokk og la det hvile i 30 minutter, rist hvert 10 minutt

SALATEN

  • Del jordbærene på langs og vask og tørk ruccolaen
  • Så snart de syltede fenniklene er klare, sil av laken fra fenniklene. Ta vare på laken!

VINAIGRETTEN

  • Visp inn laken fra de syltede fenniklene, tilsett Liá olivenolje og ønsket søtningsmiddel
  • Smak til med salt og pepper

SETT SAMMEN SALATEN

  • Bruk en stor eller grunn bolle, tilsett syltede fennikler og løk, bland inn ruccola og jordbærskiver, hell over vinaigretten og bland alt sammen
  • Ringle over Lía olivenolje og server med ristet brød

Tilberedning
 

SYLTEDE FENNIKLER

  • Fjern det kraftige, ytterste laget av fenniklene og del de i tynne skiver på tvers. Del løken i tynne skiver på tvers
  • Bland fennikelskivene og løkskivene med ingrediensene til laken i en bolle. Bland varsomt i ett par minutter så fennikelen blir myk
  • Flytt alt over i en ikke reaktiv beholder med lokk og la det hvile i 30 minutter, rist hvert 10 minutt

SALATEN

  • Del jordbærene på langs og vask og tørk ruccolaen
  • Så snart de syltede fenniklene er klare, sil av laken fra fenniklene. Ta vare på laken!

VINAIGRETTEN

  • Visp inn laken fra de syltede fenniklene, tilsett Liá olivenolje og ønsket søtningsmiddel
  • Smak til med salt og pepper

SETT SAMMEN SALATEN

  • Bruk en stor eller grunn bolle, tilsett syltede fennikler og løk, bland inn ruccola og jordbærskiver, hell over vinaigretten og bland alt sammen
  • Ringle over Lía olivenolje og server med ristet brød