Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

RUCCOLASALAT MED SYLTET FENNIKEL & JORDBÆR

Totaltid: 45 minutter
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Lunsj, Salat, Tilbehør
Enkel
4

Porsjoner

2

medium fennikler

0.5

liten rødløk

30 ml

Balsamico med jordbær

15 ml

Balsamico med granateple

30 ml

Jordbær kombucha

30 ml

eplesidereddik

400 g

jordbær

150 g

ruccola

50 ml

mild Grand Cru olivenolje

1 ss

honning eller annet valgfritt søtningsmiddel

havsalt

nykvernet sort pepper

50 g

geitost eller vegansk feta (valgfritt)

ristet brød (valgfritt)

1. 

Fjern det kraftige, ytterste laget av fenniklene og del resten i tynne skiver på tvers. Del løken i tynne skiver på tvers


2. 

Bland Balsamico med jordbær, Balsamico med granateple, jordbær kombucha og eplesidereddik i en bolle og ha i fennikelskivene og løkskivene. Bland varsomt i ett par minutter så fennikelen blir myk


3. 

Flytt alt over i et stort glass med lokk og la det hvile i 30 minutter, vend hvert 10 minutt


4. 

Del jordbærene på langs og vask og tørk ruccolaen


5. 

Sil av laken av de syltede fenniklene. Ta vare på laken!


6. 

Visp sammen laken fra de syltede fenniklene, mild Grand Cru olivenolje og ønsket søtningsmiddel. Smak til med salt og pepper


7. 

Ha syltede fennikler og løk, ruccola og jordbærskiver i en stor bolle. Hell over vinaigretten og bland alt sammen


8. 

Dander salaten på et fat eller en grunn bolle, brekk opp fetaosten og dryss over. Ringle over mild Grand Cru olivenolje og server med ristet brød


Tilberedning

1. 

Fjern det kraftige, ytterste laget av fenniklene og del resten i tynne skiver på tvers. Del løken i tynne skiver på tvers


2. 

Bland Balsamico med jordbær, Balsamico med granateple, jordbær kombucha og eplesidereddik i en bolle og ha i fennikelskivene og løkskivene. Bland varsomt i ett par minutter så fennikelen blir myk


3. 

Flytt alt over i et stort glass med lokk og la det hvile i 30 minutter, vend hvert 10 minutt


4. 

Del jordbærene på langs og vask og tørk ruccolaen


5. 

Sil av laken av de syltede fenniklene. Ta vare på laken!


6. 

Visp sammen laken fra de syltede fenniklene, mild Grand Cru olivenolje og ønsket søtningsmiddel. Smak til med salt og pepper


7. 

Ha syltede fennikler og løk, ruccola og jordbærskiver i en stor bolle. Hell over vinaigretten og bland alt sammen


8. 

Dander salaten på et fat eller en grunn bolle, brekk opp fetaosten og dryss over. Ringle over mild Grand Cru olivenolje og server med ristet brød


ingredienser

2

medium fennikler

0.5

liten rødløk

30 ml

Balsamico med jordbær

15 ml

Balsamico med granateple

30 ml

Jordbær kombucha

30 ml

eplesidereddik

400 g

jordbær

150 g

ruccola

50 ml

mild Grand Cru olivenolje

1 ss

honning eller annet valgfritt søtningsmiddel

havsalt

nykvernet sort pepper

50 g

geitost eller vegansk feta (valgfritt)

ristet brød (valgfritt)

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter