Tilberedning
SITRONKONFITT
- Fjern bladene fra timianstilkene
- Del sitronene i 8 båter, og ha båtene i en kjele med vann
- Tilsett timian, knuste pepperkorn, hverdagsolje og sukker. La det småkoke i 1 time til det blir en slags sirup. Kjøl ned*
- Ta sitronene ut av sirupen. Kjør sitronene glatt i en food processor samtidig som du sper med hvit balsamico og juleolje til en homogen blanding. Sett til side
- *Kraften fra sitronene kan brukes både til sopp, dessert og kylling
BUNNEN
- Varm opp ovnen til 200 grader
- Ha en kasserolle med varmt vann i ovnen
- Vaske sitron og rasp halvparten av den. Sett til side
- Sikt hvetemel, potetmel og kakaopulver
- Skill eggehvitene fra eggeplommene
- Pisk gradvis eggehvitene, og tilsett sukkeret gradvis
- Deretter vend gradvis inn eggeplommene, deretter hvetemel/kakao-blandingen og sitronskallet. Fortsett å blande forsiktig uten å miste luftigheten
- Ha til slutt i olivenolje, og fortsett å blande med omhu
- Ha deigen over en stekeplate dekket med bakepapir. Stekes i cirka 9 minutter
- Ha bunnen på en rist. Enten rulles kaken nesten umiddelbart, ellers settes bunnen i kjøleskapet, dekket med et håndkle, i inntil 24 timer
SITRONLAKE
- Kok sitronsaft, vann og sukker sammen
HASSELNØTTFYLL
- Pisk opp fløten – ikke for stiv
- Ta litt av kremen og piske opp raskt med hasselnøttkremen
- Bland deretter inn havsaltet og resten av den piskede fløten forsiktig
ANRETNING RULLEKAKEN
- Ta kakebunnen fra kjøleskapet og pensle veldig forsiktig med sitronlake
- Smør så et tynt lag av sitronkonfitt-kremen over bunnen, deretter smør et lag av hasselnøttfyllet
- Start å rulle bunnen forsiktig med bare hendene. Fortsett så å rulle med hjelp av bakepapiret
- Smør ett tynt lag med hasselnøttfyllet over rullekaken. Sett til side kjølig
- Ha resten av hasselnøtt-kremen i en sprøytepose og pynt rullekaken. Helt til slutt, kutt av kantene med en varm kniv
- Skrell 1 økologisk sitron. Lag fileter med en skarp kniv og pensle med hvit balsamico
- Dryss lett med kakaopulver over rullekaken, og dander med hasselnøtter og sitronfiletene
- *man kan lage rullekaken er dag forveien uten å pynte den
Ingredienser
SITRONKONFITT
- 2 stk sitroner
- 2 stilker timian
- 1 l vann
- 4 ss Hverdagsolje
- 2 ss sukker
- 2 korn Timut pepper
- 1 ss Hvit balsamico
- 1 ss Juleolje
BUNNEN
- 4 stk egg (50 g/stk og temperert)
- 80 g sukker
- 40 g hvetemel
- 20 g potetmel
- 15 g kakaopulver
- 1 stk økologisk sitron
- 2 ss Hverdagsolje
SITRONLAKE
- 125 g sitronsaft
- 125 g vann
- 15 g sukker
HASSELNØTTFYLL
- 2 dl fløte
- 2,5 ss Hasselnøttkrem
- Havsalt fra Camargue
Tilberedning
SITRONKONFITT
- Fjern bladene fra timianstilkene
- Del sitronene i 8 båter, og ha båtene i en kjele med vann
- Tilsett timian, knuste pepperkorn, hverdagsolje og sukker. La det småkoke i 1 time til det blir en slags sirup. Kjøl ned*
- Ta sitronene ut av sirupen. Kjør sitronene glatt i en food processor samtidig som du sper med hvit balsamico og juleolje til en homogen blanding. Sett til side
- *Kraften fra sitronene kan brukes både til sopp, dessert og kylling
BUNNEN
- Varm opp ovnen til 200 grader
- Ha en kasserolle med varmt vann i ovnen
- Vaske sitron og rasp halvparten av den. Sett til side
- Sikt hvetemel, potetmel og kakaopulver
- Skill eggehvitene fra eggeplommene
- Pisk gradvis eggehvitene, og tilsett sukkeret gradvis
- Deretter vend gradvis inn eggeplommene, deretter hvetemel/kakao-blandingen og sitronskallet. Fortsett å blande forsiktig uten å miste luftigheten
- Ha til slutt i olivenolje, og fortsett å blande med omhu
- Ha deigen over en stekeplate dekket med bakepapir. Stekes i cirka 9 minutter
- Ha bunnen på en rist. Enten rulles kaken nesten umiddelbart, ellers settes bunnen i kjøleskapet, dekket med et håndkle, i inntil 24 timer
SITRONLAKE
- Kok sitronsaft, vann og sukker sammen
HASSELNØTTFYLL
- Pisk opp fløten – ikke for stiv
- Ta litt av kremen og piske opp raskt med hasselnøttkremen
- Bland deretter inn havsaltet og resten av den piskede fløten forsiktig
ANRETNING RULLEKAKEN
- Ta kakebunnen fra kjøleskapet og pensle veldig forsiktig med sitronlake
- Smør så et tynt lag av sitronkonfitt-kremen over bunnen, deretter smør et lag av hasselnøttfyllet
- Start å rulle bunnen forsiktig med bare hendene. Fortsett så å rulle med hjelp av bakepapiret
- Smør ett tynt lag med hasselnøttfyllet over rullekaken. Sett til side kjølig
- Ha resten av hasselnøtt-kremen i en sprøytepose og pynt rullekaken. Helt til slutt, kutt av kantene med en varm kniv
- Skrell 1 økologisk sitron. Lag fileter med en skarp kniv og pensle med hvit balsamico
- Dryss lett med kakaopulver over rullekaken, og dander med hasselnøtter og sitronfiletene
- *man kan lage rullekaken er dag forveien uten å pynte den