fbpx

SITRONTERTE MED MARENGS

Prøv denne herlige friske sitronterten med sukkersøt marengs på toppen. Denne desserten er den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig.
olivenlunden oppskrifter dessert sitronterte med marengs lemoncurd sitronbalsamico
Koketid 1 hr
12 timer
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du Dessert

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

DEIG 

  • Miks mandler og melis sammen i en food processor.
  • Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.
  • Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen men ikke for lenge.
  • Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.
  • Stikk bunnen med en gaffel.
  • Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.

SITRONTERTE 

  • Fyll tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.
  • Forvarm ovnen på 200 grader.
  • Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukker gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten til mikseren.
  • Tilsett Sitronbalsamico i eggehvitene i flere omganger.
  • Når eggehvitene er faste, dander over tertene.
  • Dryss melis over tertene og stek tertene i midten av ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.

Ingredienser

Ingredienser
  

DEIG

SITRONTERTE

Tilberedning
 

DEIG 

  • Miks mandler og melis sammen i en food processor.
  • Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.
  • Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen men ikke for lenge.
  • Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.
  • Stikk bunnen med en gaffel.
  • Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.

SITRONTERTE 

  • Fyll tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.
  • Forvarm ovnen på 200 grader.
  • Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukker gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten til mikseren.
  • Tilsett Sitronbalsamico i eggehvitene i flere omganger.
  • Når eggehvitene er faste, dander over tertene.
  • Dryss melis over tertene og stek tertene i midten av ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.