Tilberedning
DEIG
- Miks mandler og melis sammen i en food processor.
- Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.
- Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen men ikke for lenge.
- Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.
- Stikk bunnen med en gaffel.
- Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
SITRONTERTE
- Fyll tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.
- Forvarm ovnen på 200 grader.
- Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukker gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten til mikseren.
- Tilsett Sitronbalsamico i eggehvitene i flere omganger.
- Når eggehvitene er faste, dander over tertene.
- Dryss melis over tertene og stek tertene i midten av ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.
Ingredienser
DEIG
- 65 g romtemperert smør
- 100 g hvetemel
- 45 g melis
- 2 g salt
- 15 g mandler* *eller 15g mandelmel
- 1 eggeplomme
- skall av 1 sitron
- 1 vaniljestang
SITRONTERTE
- 4-6 små tertebunner
- 1 glass Lemon curd
- 3 eggehviter
- 40 g sukker
- 3 ss Sitronbalsamico (eller 30g)
- Melis til pynt
Tilberedning
DEIG
- Miks mandler og melis sammen i en food processor.
- Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.
- Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen men ikke for lenge.
- Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.
- Stikk bunnen med en gaffel.
- Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
SITRONTERTE
- Fyll tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.
- Forvarm ovnen på 200 grader.
- Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukker gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten til mikseren.
- Tilsett Sitronbalsamico i eggehvitene i flere omganger.
- Når eggehvitene er faste, dander over tertene.
- Dryss melis over tertene og stek tertene i midten av ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.