Produkter
Produkter Brukt I Denne Oppskriften:
-
Lemon curd
Frankrike
kr 149.00,-
Tilberedning
DEIG
- Miks mandler og melis sammen i en food processor.
- Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.
- Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen men ikke for lenge.
- Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.
- Stikk bunnen med en gaffel.
- Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
SITRONTERTE
- Fyll tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.
- Forvarm ovnen på 200 grader.
- Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukker gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten til mikseren.
- Tilsett Balsamico med sitron i eggehvitene i flere omganger.
- Når eggehvitene er faste, dander over tertene.
- Dryss melis over tertene og stek tertene i midten av ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.
Ingredienser
Ingredienser
DEIG
- 65 g romtemperert smør
- 100 g hvetemel
- 45 g melis
- 2 g salt
- 15 g mandler eller 15 g mandelmel
- 1 eggeplomme
- skall av 1 sitron
- 1 vaniljestang
SITRONTERTE
- 4-6 små tertebunner
- 1 glass Lemon curd
- 3 eggehviter
- 40 g sukker
- 3 ss Balsamico med sitron
- melis til pynt
Tilberedning
DEIG
- Miks mandler og melis sammen i en food processor.
- Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt.
- Tilsett deretter eggeplommen, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen men ikke for lenge.
- Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i små terteformer.
- Stikk bunnen med en gaffel.
- Stek tertebunnen i cirka 10-12 minutter. La bunnen avkjøles.
SITRONTERTE
- Fyll tertebunnen med ca 1cm Lemon curd.
- Forvarm ovnen på 200 grader.
- Pisk opp eggehvite forsiktig og tilsett sukker gradvis, øk samtidig gradvis hastigheten til mikseren.
- Tilsett Balsamico med sitron i eggehvitene i flere omganger.
- Når eggehvitene er faste, dander over tertene.
- Dryss melis over tertene og stek tertene i midten av ovnen inntil marengsen får en fin farge. Avkjøl og server. Pynt gjerne med litt revet sitronskall hvis ønskelig.
Relaterte
Oppskrifter
CRÈME BRÛLÉE MED APPELSIN
1 DDessertMediumCrème brûlée er klassikeren vi ikke går lei av! Denne varianten bærer et særpreg med innslag fra vårt pepper samt smaksatte olje og balsamico!
CREPES MED HASSELNØTTKREM
10 mDessertEnkelNydelige pannekaker, eller «crepes» med Hasselnøttkrem over. Pynt gjerne med noen hakkede nøtter
EKSOTISK OG KRYDRET FRUKTSALAT
DessertPrøv vår friske fruktsalat med eksotiske frukter og en ekstra piff fra pepper. God alene og fantastisk til sjokoladedesserter!
Velkomstgave til deg!
FÅ 10% RABATT
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.
EPOST-ADRESSE
Lagre handlekurven din?
x