Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SITRUSKAKE

Fresh formkake med sitrus! God som dessert eller sammen med en kopp kaffe eller te

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Fresh formkake med sitrus! God som dessert eller sammen med en kopp kaffe eller te

15 cl

Olivenolje med sitrusfrukt

150 g

mel

150 g

sukker

0.5 ss

bakepulver

1

appelsin

3

egg

10 g

smør (til formen)

melis til pynt

1. 

Forvarm ovnen til 180°C. Pisk egg og sukker hvitt. Riv appelsinskallet og skvis ut juicen av appelsinen


2. 

Tilsett mel, bakepulver, appelsinjuice og Olivenolje med sitrusfrukt. Til slutt bland inn appelsinskallet


3. 

Smør formen og hell i kakerøren


4. 

Stek i 30 – 40 minutter, avhengig av størrelsen på kakeformen. Sjekk med en kniv om kaken er gjennomstekt. Avkjøl i 10 minutter før kaken tas ut av formen


5. 

Dryss melis over til pynt


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 180°C. Pisk egg og sukker hvitt. Riv appelsinskallet og skvis ut juicen av appelsinen


2. 

Tilsett mel, bakepulver, appelsinjuice og Olivenolje med sitrusfrukt. Til slutt bland inn appelsinskallet


3. 

Smør formen og hell i kakerøren


4. 

Stek i 30 – 40 minutter, avhengig av størrelsen på kakeformen. Sjekk med en kniv om kaken er gjennomstekt. Avkjøl i 10 minutter før kaken tas ut av formen


5. 

Dryss melis over til pynt


ingredienser

15 cl

Olivenolje med sitrusfrukt

150 g

mel

150 g

sukker

0.5 ss

bakepulver

1

appelsin

3

egg

10 g

smør (til formen)

melis til pynt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter