BUDDHA BOWL SOMMERSALAT

Vår første oppskrift fra @aichabouhlou - en herlig og mettende sommersalat med halloumi og ananas.
Forberedelsestid 20 min
Total tid 20 min
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du Salat
Cuisine Mediterranean

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Tilbered couscous etter pakkeanvisning, ha i litt husets olivenolje og sett til side.
  • Bland sammen agurk, tomater, oregano, sommerolje og ananasbalsamico og smak til med urtesalt. La stå i noen minutter slik at smakene får satt seg litt.
  • Skrell og skjær ananas i biter.
  • Rør couscousen luftig med en gaffel og blant i litt ananasbalsamico og ruccola.
  • Anrett salaten i dype skåler. Legg couscous med ruccola i bunnen. Legg deretter i tomat og agurksalat, ananas og sorte oliven.
  • Skjær halloumi i ca. 1 cm tykke skiver og tørk dem med et kjøkkenpapir. Stek osten raskt på begge sider i litt olje i en stekepanne ved sterk varme. Halloumi må serveres varm, for den blir seig og tørr når den kjøles ned igjen.
  • Legg på den varme halloumien, smuldre over litt fetaost og avslutt med et dryss mynte.

Notes

Hva er egentlig "buddha bowl"? For dere som er ukjent med dette konseptet; det er helt enkelt en sunn og fargerik salat, laget med disse 5 nøkkelingrediensene:⁠

- helkorn⁠
- grønnsaker⁠
- proteiner⁠
- dressing⁠
- topping (f.eks. nøtter, frø, urter, spirer, frukt)⁠

Med denne malen er det veldig enkelt å lage alle typer «budda bowls» tilpasset dine ønsker. I denne oppskriften på «Sommersalat buddha bowl» har Aicha brukt følgende:⁠

- fullkorn: fullkorn couscous⁠
- grønnsaker: ruccola, cherrytomater, agurk ⁠
- proteiner: halloumi, feta ost⁠
- dressing: Ananasbalsamico, Husets olje, Urtesalt til salat & pasta og Sommerolje fra Olivenlunden 1830 ⁠
- topping: ananas, frisk oregano og mynte, sorte oliven fra Olivenlunden 1830⁠

Fristet dette? Prøv å lage den hjemme!
Aicha Bouhlou

Tilberedning
 

  • Tilbered couscous etter pakkeanvisning, ha i litt husets olivenolje og sett til side.
  • Bland sammen agurk, tomater, oregano, sommerolje og ananasbalsamico og smak til med urtesalt. La stå i noen minutter slik at smakene får satt seg litt.
  • Skrell og skjær ananas i biter.
  • Rør couscousen luftig med en gaffel og blant i litt ananasbalsamico og ruccola.
  • Anrett salaten i dype skåler. Legg couscous med ruccola i bunnen. Legg deretter i tomat og agurksalat, ananas og sorte oliven.
  • Skjær halloumi i ca. 1 cm tykke skiver og tørk dem med et kjøkkenpapir. Stek osten raskt på begge sider i litt olje i en stekepanne ved sterk varme. Halloumi må serveres varm, for den blir seig og tørr når den kjøles ned igjen.
  • Legg på den varme halloumien, smuldre over litt fetaost og avslutt med et dryss mynte.

Notes

Hva er egentlig "buddha bowl"? For dere som er ukjent med dette konseptet; det er helt enkelt en sunn og fargerik salat, laget med disse 5 nøkkelingrediensene:⁠

- helkorn⁠
- grønnsaker⁠
- proteiner⁠
- dressing⁠
- topping (f.eks. nøtter, frø, urter, spirer, frukt)⁠

Med denne malen er det veldig enkelt å lage alle typer «budda bowls» tilpasset dine ønsker. I denne oppskriften på «Sommersalat buddha bowl» har Aicha brukt følgende:⁠

- fullkorn: fullkorn couscous⁠
- grønnsaker: ruccola, cherrytomater, agurk ⁠
- proteiner: halloumi, feta ost⁠
- dressing: Ananasbalsamico, Husets olje, Urtesalt til salat & pasta og Sommerolje fra Olivenlunden 1830 ⁠
- topping: ananas, frisk oregano og mynte, sorte oliven fra Olivenlunden 1830⁠

Fristet dette? Prøv å lage den hjemme!
Aicha Bouhlou

Velkomstgave til deg!

FÅ 10% RABATT

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.

EPOST-ADRESSE