Tilberedning
OVNSBAKTE BETER
- Skrell og skjær betene i tykke skiver eller båter. Ringle juleolje over og bland godt
- Legg betene på et stekebrett slik at de ligger i ett lag og dryss litt havsalt over dem
- Sett de i varm ovn (180°C) og stek til de er møre, 20 - 30 minutter. Avkjøles
KANDISERTE VALNØTTER
- Ha sukker, julebalsamico og vann i en kjele og kok det opp under omrøring. La det småkoke til det tykner. Ha valnøttene oppi den varme sirupen og bland godt
- Hell kandiserte nøtter over på et brett og spre de utover slik at de ikke klistrer seg sammen. Avkjøles
LAG SALATEN
- Bland salat og rosenkål sammen. Fordel beter og chevre i salaten og pynt med kandiserte valnøtter og granateplefrø
- Server med juleolje og julebalsamico ved siden av som dressing
Ingredienser
OVNSBAKTE BETER
KANDISERTE VALNØTTER
- 50 g brunt sukker
- 1 ss Julebalsamico 15 års vellagret balsamicoeddik fra Modena
- 2 ss vann
- 200 g valnøtter
Tilberedning
OVNSBAKTE BETER
- Skrell og skjær betene i tykke skiver eller båter. Ringle juleolje over og bland godt
- Legg betene på et stekebrett slik at de ligger i ett lag og dryss litt havsalt over dem
- Sett de i varm ovn (180°C) og stek til de er møre, 20 - 30 minutter. Avkjøles
KANDISERTE VALNØTTER
- Ha sukker, julebalsamico og vann i en kjele og kok det opp under omrøring. La det småkoke til det tykner. Ha valnøttene oppi den varme sirupen og bland godt
- Hell kandiserte nøtter over på et brett og spre de utover slik at de ikke klistrer seg sammen. Avkjøles
LAG SALATEN
- Bland salat og rosenkål sammen. Fordel beter og chevre i salaten og pynt med kandiserte valnøtter og granateplefrø
- Server med juleolje og julebalsamico ved siden av som dressing