Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

VINTERSALAT

En lun og smakfull vintersalat med salatblader, fine skiver med rosenkål, ovnsbakte beter, glaserte valnøtter, chevre og granateplekjerner.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Salat, Tilbehør
Enkel
4

Porsjoner

En lun og smakfull vintersalat med salatblader, fine skiver med rosenkål, ovnsbakte beter, glaserte valnøtter, chevre og granateplekjerner.

400 g

beter, gjerne en miks

3 ss

Juleolje Coltibuono

Havsalt fra Camargue

50 g

brunt sukker

1 ss

Julebalsamico 15 års vellagret balsamicoeddik fra Modena

2 ss

vann

200 g

valnøtter

1. 

Skrell og skjær betene i tykke skiver eller båter. Ringle juleolje over og bland godt


2. 

Legg betene på et stekebrett slik at de ligger i ett lag og dryss litt havsalt over dem


3. 

Sett de i varm ovn (180°C) og stek til de er møre, 20 - 30 minutter. Avkjøles


4. 

Ha sukker, julebalsamico og vann i en kjele og kok det opp under omrøring. La det småkoke til det tykner. Ha valnøttene oppi den varme sirupen og bland godt


5. 

Hell kandiserte nøtter over på et brett og spre de utover slik at de ikke klistrer seg sammen. Avkjøles


6. 

Bland salat og rosenkål sammen. Fordel beter og chevre i salaten og pynt med kandiserte valnøtter og granateplefrø


7. 

Server med juleolje og julebalsamico ved siden av som dressing


Tilberedning

1. 

Skrell og skjær betene i tykke skiver eller båter. Ringle juleolje over og bland godt


2. 

Legg betene på et stekebrett slik at de ligger i ett lag og dryss litt havsalt over dem


3. 

Sett de i varm ovn (180°C) og stek til de er møre, 20 - 30 minutter. Avkjøles


4. 

Ha sukker, julebalsamico og vann i en kjele og kok det opp under omrøring. La det småkoke til det tykner. Ha valnøttene oppi den varme sirupen og bland godt


5. 

Hell kandiserte nøtter over på et brett og spre de utover slik at de ikke klistrer seg sammen. Avkjøles


6. 

Bland salat og rosenkål sammen. Fordel beter og chevre i salaten og pynt med kandiserte valnøtter og granateplefrø


7. 

Server med juleolje og julebalsamico ved siden av som dressing


ingredienser

400 g

beter, gjerne en miks

3 ss

Juleolje Coltibuono

Havsalt fra Camargue

50 g

brunt sukker

1 ss

Julebalsamico 15 års vellagret balsamicoeddik fra Modena

2 ss

vann

200 g

valnøtter

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter