fbpx

VINTERSALAT

En lun og smakfull vintersalat med salatblader, fine skiver med rosenkål, ovnsbakte beter, glaserte valnøtter, chevre og granateplekjerner.
Forberedelsestid 20 min
Koketid 30 min
Total tid 50 min
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du Salat, Tilbehør

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

OVNSBAKTE BETER

  • Skrell og skjær betene i tykke skiver eller båter. Ringle juleolje over og bland godt
  • Legg betene på et stekebrett slik at de ligger i ett lag og dryss litt havsalt over dem
  • Sett de i varm ovn (180°C) og stek til de er møre, 20 - 30 minutter. Avkjøles

KANDISERTE VALNØTTER

  • Ha sukker, julebalsamico og vann i en kjele og kok det opp under omrøring. La det småkoke til det tykner. Ha valnøttene oppi den varme sirupen og bland godt
  • Hell kandiserte nøtter over på et brett og spre de utover slik at de ikke klistrer seg sammen. Avkjøles

LAG SALATEN

  • Bland salat og rosenkål sammen. Fordel beter og chevre i salaten og pynt med kandiserte valnøtter og granateplefrø
  • Server med juleolje og julebalsamico ved siden av som dressing
Ina-Janine Johnsen

Ingredienser

Tilberedning
 

OVNSBAKTE BETER

  • Skrell og skjær betene i tykke skiver eller båter. Ringle juleolje over og bland godt
  • Legg betene på et stekebrett slik at de ligger i ett lag og dryss litt havsalt over dem
  • Sett de i varm ovn (180°C) og stek til de er møre, 20 - 30 minutter. Avkjøles

KANDISERTE VALNØTTER

  • Ha sukker, julebalsamico og vann i en kjele og kok det opp under omrøring. La det småkoke til det tykner. Ha valnøttene oppi den varme sirupen og bland godt
  • Hell kandiserte nøtter over på et brett og spre de utover slik at de ikke klistrer seg sammen. Avkjøles

LAG SALATEN

  • Bland salat og rosenkål sammen. Fordel beter og chevre i salaten og pynt med kandiserte valnøtter og granateplefrø
  • Server med juleolje og julebalsamico ved siden av som dressing
Ina-Janine Johnsen